Litoralul rămâne destinaţia preferată a românilor în minivacanţa de Sfânta Maria, însă sunt şi turişti care aleg zone mai liniştite, aflate în natură, precum Delta Dunării, satele tradiţionale româneşti, staţiunile balneare sau cele montane.

Ce prețuri regăsim pe litoralul românesc. Cât costă o noapte de cazare

Pachetele de 3-4 nopţi sunt cele mai căutate în această perioadă, indiferent de destinaţie, iar tur-operatorii au pregătit oferte pentru toate buzunarele, dar şi programe dedicate zilei de 15 august.

Pe litoralul românesc, tarifele pornesc de la aproximativ 250 de lei camera/noapte, la un hotel trei stele, dar pot ajunge şi 650 lei camera/noapte la unul de 5 stele.

Citește și: ANM: Cum va fi vremea în weekendul prelungit de Sf. Maria

la un hotel de 4 stele din Saturn, o cameră dublă va costa, pentru 4 nopţi, cazare cu mic dejun, 2.357 de lei, iar la un hotel de 3 stele din Mamaia, 1.006 lei pentru 2 nopţi de cazare cu mic dejun.

Vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Adrian Voican, spune că în această perioadă turiştii aleg litoralul românesc, cu staţiuni precum Mamaia, Saturn sau Eforie Nord.

Și litoralul bulgăresc e aglomerat în minivacanța de Sfânta Maria

Litoralul bulgăresc este o altă destinaţie preferată de români în această perioadă, unde pachetele turistice pentru 3 nopţi de cazare pornesc de la 111 euro camera la un hotel de 3 stele, dar pot ajunge şi la 470 de euro camera la hoteluri de 3 şi 4 stele cu servicii all inclusive şi chiar aproape de 1.000 de euro la anumite hoteluri selecte.

Tur-operatorii susţin că pentru litoralul românesc şi cel bulgăresc există un grad de ocupare ridicat, cel puţin similar celui de anul trecut.

Lucian Bădîrcea, director general IRI Travel, susţine că majoritatea românilor care doresc un sejur la mare aleg, cu ocazia minivacanţei de Sfânta Maria, atât litoralul românesc, cât şi litoralul bulgăresc.

"Pe litoralul bulgăresc, majoritatea turiştilor au rezervat pachete turistice de 3 nopţi, la hoteluri cu regim all inclusive, dar o mică parte şi pentru cazare cu mic dejun, iar pe litoralul românesc sunt turişti care au rezervat şi una sau două nopţi, în mare parte cu mic dejun sau chiar fără masă. Se observă, deci, că pe litoralul vecin românii preferă să mănânce la hotel şi să beneficieze de serviciile all inclusive, pe când pe litoralul nostru, optează pentru restaurantele din staţiune", a declarat pentru Agerpres Lucian Bădîrcea.

Acesta precizează că, pentru ambele litoraluri, a observat un grad de ocupare ridicat, cel puţin similar celui de anul trecut, dacă nu şi mai mare. Oricum, perioada de Sfânta Maria reprezintă vârful sezonului estival, când majoritatea turiştilor beneficiază de concedii.

"Referitor la litoralul românesc, în acest an observ că nu mai sunt diferenţe semnificative între tarifele hotelurilor din Mamaia şi cele din sudul litoralului. Pe litoralul românesc, tarifele pornesc de la 256 de lei camera / noapte fără mic dejun la 3 stele, respectiv de la 290 de lei camera / noapte cu mic dejun la 3 stele. La 4 stele, tarifele pornesc de la 493 de lei camera / noapte cu mic dejun, iar la 5 stele, de la 651 lei camera / noapte cu mic dejun inclus. În cazul litoralului bulgăresc, pachetele turistice pentru 3 nopţi de cazare pornesc de la 111 euro camera (hotel 3 stele din Balchik, fără servicii de masă) dar în medie costă între 286 şi 470 de euro camera la hoteluri de 3 şi 4 stele cu servicii all inclusive. La anumite hoteluri selecte din Obzor şi Sunny Beach, o cameră pentru 3 nopţi poate costa între 626 şi 978 de euro", a subliniat directorul general IRI Travel.

Ce alte destinații le fac cu ochiul românilor pentru minivacanța de Sfânta Maria

În Delta Dunării, la un hotel de 5 stele, românii pot plăti pentru 3 nopţi de cazare cu mic dejun în jur de 636 de euro/camera, într-o staţiune montană de pe Valea Prahovei, la o vilă de 4 stele, 1.177 de lei/camera dublă, în timp ce într-o staţiune balneară, la un hotel de 4 stele, turiştii pot scoate din buzunar uşor peste 2.000 de lei pentru 3 nopţi, cu demipensiune.

Există însă şi oferte last minute cu 550 de lei camera, pentru 2 nopţi. La un hotel de 5 stele din Delta Dunării, 3 nopţi de cazare cu mic dejun / cameră dublă costă 636 de euro, iar la o vilă de 4 stele din Buşteni, o cameră dublă tot pentru 3 nopţi de cazare, cu mic dejun, costă 1.177 de lei.

Citește și: FOTO | O altă față a litoralului românesc: prețuri ca în Centrul Vechi din București și liniște ca pe plajele grecești

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri