Deși nu este neapărat prima alegere a turiștilor români, stațiunea Venus a fost și ea invadată în acest weekend, considerat a fi cel mai aglomerat din sezonul estival. Iată cu ce prețuri ne-a primit stațiunea.

Ne-am cazat la Casa Inna, unde am plătit 250 de lei pe noapte pentru o cameră dublă.

Pensiunea se află la 600 de metri de plaja Jupiter, prin urmare a trebuit să ne deplasăm cu mașina.

Totodată, pensiunea se află la aproximativ 650 de metri de plaja Venus, la mai puțin de un kilometru de La Steaguri și la 17 minute de mers pe jos de Herghelia Mangalia și include o terasă.

Sursa Foto: Casa Inna/ Facebook

La plajă, era interzis să ne așezăm pe cearșafuri și puteam folosi doar șezlongurile, pe care le-am găsit la 40 de lei pe zi.

Exista o altă plajă privată în apropiere, unde șezlongurile costau 30 de lei, însă, în mod normal, era mai aglomerată.

De asemenea, o bere pe plajă costa 7 lei, iar o porție de 100 de grame de hamsie, 12 lei. Dacă vă îndreptați spre portul Mangalia, acolo veți găsi hamsia cu 2 lei mai scumpă.

Un alt produs de care ne-am bucurat în Venus a fost înghețata artizanală, pe care am cumpărat-o cu 10 la cornet mic. Cornetul mare costa 24 de lei.

Suveniruri din Venus

Nu ne-am putut abține și am cumpărat și câteva suveniruri, la diferite prețuri:

  • brățăra cu scoici - 10 lei

  • decorațiuni cu scoici - 10, respectiv 15 lei,

  • bărcuțe - 15 lei.

Dat fiind că luna august coincide cu perioada concediilor, cei mai mulți români și-au rezervat vacanțe pentru acest interval încă de când au fost lansate primele oferte. De asemenea, turiștii s-au orientat și către acele unități de cazare care oferă servicii suplimentare precum acces la piscină, plajă privată, locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport etc.

“Se fac și rezervări pe ultima sută de metri, dar disponibilitățile la cazare se reduc de la o zi la alta. Ne așteptăm ca gradul de ocupare să fie aproape de 100% în acest weekend prelungit. În general, se rezervă pachete de trei nopți de cazare, de vineri până luni, dar sunt și turiști, mai ales din categoria celor care au rezervat sejururi din timp, care au optat pentru vacanțe mai lungi, de până la o săptămână, care să includă și această perioadă”, precizează Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri