Litoralul bulgăresc este una dintre destinațiile de top alese de către turiștii români pentru vacanțele apropiate de casă, chiar și la început de toamnă, tocmai pentru că în septembrie, prețurile sunt oricum reduse cu circa 20-30% față de perioada vârfului de sezon, oferte la care se adaugă reduceri suplimentare de 20-30% și chiar și până la 40% în unele cazuri, care duce la un preț mai mic cu peste 50% față de vârful de sezon.

Consultanții Travel Planner au realizat un studiu cu principalele avantaje de a vizita litoralul bulgăresc în septembrie:

1. Prețuri mai mici cu până la 40%

Hotelierii de pe litoralul bulgăresc scad prețurile odată cu venirea extrasezonului, astfel că la hoteluri cu servicii bune și chiar foarte bune, diferențele chiar sunt sesizabile și tarifele devin mult mai avantajoase pentru cei care poate, din considerente financiare, nu au rezervat o vacanță în miez de vară.

Un hotel de referință precum HVD Reina del Mar, cotat cu 5 stele și considerat a fi unul dintre cele mai bune de pe întreg litoralul bulgăresc, are diferențe de preț chiar și de mai bine de 900 euro între două perioade, ceea ce înseamnă că economia pe care o poți face alegând o vacanță în Bulgaria în septembrie este de peste 50%.

Vezi și: De ce aleg românii litoralul bulgăresc? Prețuri de la mare, din Bulgaria (wall-street.ro)

2. Vremea, în continuare plăcută pe litoralul bulgăresc, și în septembrie

Mai ales în ceea ce privește stațiunile din sudul litoralului bulgăresc, grație poziționării geografice, sezonul cald se poate întinde pe o perioadă mai lungă, ceea ce înseamnă că în locuri precum Sunny Beach poți prinde vreme bună de plajă și la mijlocul lui septembrie și, în unele cazuri, chiar și către finalul acestei luni.

E important de precizat totuși că pentru mulți, temperaturile foarte ridicate din lunile iulie și august nu sunt percepute neapărat ca fiind un plus, mai ales dacă își fac vacanța alături de copii mici, alături de seniori sau dacă pur și simplu nu sunt prietenoși cu căldura sau fac parte din categoria persoanelor vulnerabile la temperaturi mari.

În acest sens, atmosfera mai respirabilă de la început de septembrie poate reprezenta un avantaj pentru cei care intenționează să-și rezerve o vacanță pe litoralul bulgăresc, căci este limpede că nu se vor înregistra temperaturi precum cele din miez de vară.

3. Plaje mai libere, mai multe locuri libere pe șezlonguri, indiferent de oră

Șezlongurile de pe plajă sau de la piscină nu se vor mai ocupa repede în număr atât de mare, pentru că, din nou, gradul de ocupare va fi unul mai scăzut, așadar astfel de neplăceri vor fi mai ușor de evitat.

În paralel, în vârf de sezon, știm cu toții că există anumite situații sau locuri în care șezlongurile din primele rânduri se ocupă la primele ore ale dimineții, ceea ce e puțin probabil să se mai întâmple la început de toamnă.

Vezi și: Începe o nouă ediție a programului Litoralul pentru toți: prețuri de la 35 lei (wall-street.ro)

4. Zona de restaurant de la hotel, mai liberă

Restaurantul hotelului nu va mai fi atât de aglomerat precum în lunile iulie și august, ceea ce înseamnă că indiferent de ora la care alegi să mergi, ai mai multe șanse să nu fii nevoit să aștepți la cozi pentru a-ți lua de mâncare.

Acest lucru reprezintă un alt avantaj, mai ales dacă mergi alături de copii. Un spațiu mai aerisit, posibilitatea de a te așeza oriunde vrei și faptul că poți merge la masă la orice oră dorești fără să prinzi aglomerație, chiar reprezintă plusuri pe parcursul unei vacanțe la all inclusive.

5. Locuri de parcare mai multe, nervi mai puțini

Parcarea de la hotel va fi mai liberă în septembrie și astfel se vor evita situațiile în care personalul hotelier te direcționează către o parcare învecinată sau situațiile în care stai să te învârți destul de mult pentru a găsi un loc de parcare la hotel.

Mai mult, ori de câte ori vei pleca să vizitezi atracții în împrejurimi cu mașina, ai liniștea că vei găsi parcarea la fel de aerisită când te întorci.

6. Obiective litoral Bulgaria, mai libere și vizitate într-o atmosferă plăcută

Pentru cei care doresc să îmbine relaxarea de la hotel cu vizitarea obiectivelor din zona stațiunii în care sunt cazați, astfel de experiențe vor fi mai plăcute atât timp cât soarele nu arde ca în mijlocul lunii iulie. Mai mult, aceste locuri nu vor mai fi atât de aglomerate.

Sunt multe atracții naturale în zona de coastă a vecinilor bulgari, precum Capul Kaliakra, Capul Emine, o mulțime de plaje sălbatice, stâncile de la Tyulenovo, Pădurea pietrificată.

7. Servicii hoteliere la aceleași standarde pe litoralul bulgăresc, și în extrasezon

Serviciile de la hotel sunt la fel de bune, poate chiar mai bune dacă ar fi să cântărim faptul că personalul nu mai este atât de solicitat ca în plin sezon.
Astfel, vei fi servit mai ușor, angajații vor putea găsi soluții la cererile tale mult mai rapid, tocmai pentru că gradul de ocupare a hotelului va fi unul mult mai scăzut.

Eventualele probleme justificate cu camera pot fi rezolvate mai ușor, recepția hotelului va avea posibilitatea să te ajute fie cu schimbarea acesteia sau cu remedierea situației, tocmai pentru că sunt șanse mai mari ca în unitatea hotelieră să fie mai multe camere libere.

8. Drumuri mai libere și timp de așteptare mai mic la vamă către litoralul bulgăresc, în septembrie

Drumul până la destinația ta de vacanță are șanse să fie mult mai liber decât în plin sezon, căci fluxul de turiști este categoric mai mic. Punctele de trecere frontieră vor fi, de asemenea, mai puțin aglomerate, iar timpul de așteptare în vamă se poate reduce considerabil.

Un aspect inedit pentru cei care cumpără pachete turistice pentru luna septembrie: campania ”500 de nopți gratuite”

Hotelierii de pe litoralul bulgăresc sunt dispuși să se promoveze către piața românească și în extrasezon, împreună cu Travel Planner.

Turiștii care își rezervă vacanța pentru septembrie își pot prelungi gratuit sejurul cu încă o noapte. Travel Planner oferă 500 de nopți gratuite care vor fi extrase la tombolă pentru toți cei care își rezervă o vacanță de minimum 3 nopți pentru anumite hoteluri din oferta agenției.

De această promoție, în valoare de peste 30.000 de euro, vor beneficia 500 de turiști. ”Aceasta constituie, până la ora actuală, cea mai amplă campanie cu beneficii importante pentru turiștii români. Ni se pare o cifră impresionantă și un efort deosebit din partea hotelierilor din Bulgaria, care acordă o atenție deosebită pieței românești”, subliniază Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Travel Planner a început activitatea în vara anului 2008, iar până în prezent a acumulat peste 120.000 de turişti şi a organizat peste 30.000 de vacanţe.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri