Un touroperator reia cursele cu autocarul către litoralul bulgăresc, la prețuri mai mari cu 20%

Agențiile de turism reiau vacanțele cu autocarul, după relaxarea restricțiilor impuse de pandemie. Este și cazul turoperatorului IRI Travel, care anunță din iunie curse către litoralul Bulgariei. Din păcate, pentru a acoperi costurile măsurilor de siguranță, prețurile au fost majorate și cu 20%.

"Până la finele lunii iunie plecările vor fi bisăptămânale, iar din luna iulie şi până la finalul sezonului vom creşte la trei curse pe săptămână. Din păcate, a trebuit să majorăm cu 15-20% tarifele pentru a acoperi toate măsurile de siguranţă impuse de către autorităţi", a declarat CEO IRI Travel, Lucian Bădîrcea.

Ce măsuri de siguranță a luat IRI Travel

Potrivit sursei citate, turiştii care călătoresc sunt îmbarcaţi şi călătoresc în siguranţă, respectând toate normele legale sanitare. Astfel, autocarele sunt igienizate cu substanţe dezinfectante înainte şi după fiecare cursă, se folosesc dezinfectanţi pentru mâini şi covoraşe îmbibate cu soluţie de clor la urcarea în autocare, iar urcarea se face doar pe uşa din faţă a autocarului, coborârea doar pe uşile de la mijloc/spate, scrie Agerpres.

Vezi și: Unde te poți caza cu sub 100 de lei în Mamaia

Turoperatorul precizează că nu este permisă urcarea în autocar a persoanelor care nu poartă masca de protecţie, la îmbarcare şi coborâre se respecta distanţa minimă de 1,5 metri între pasageri, măştile sunt purtate de către toţi pasagerii şi de către şofer pe toată durata transportului, prima banchetă din spatele şoferului este lasată liberă sau exista un paravan între acesta şi pasageri, iar aşezarea în autocar se face cu o persoană pe o banchetă, în zig-zag.

Citeste si:
O firmă de transport își oferă AUTOCARELE autorităților și...
COVID-19 | O firmă de...

Te poate interesa și: Coronavirus: Bulgaria prelungeşte starea de urgenţă epidemică până la sfârşitul lui iunie

"Pentru a nu pune în pericol sănătatea turiştilor vom păstra distanţarea socială până la final de sezon, acest lucru însemnând că vom utiliza maxim jumătate din capacitatea mijloacelor de transport. Avantajul va fi al clienţilor, întrucât fiecare dintre ei va avea la dispoziţie o banchetă din autocar. Asigurăm în acest mod atât siguranţa sanitara a călătorilor, cât şi confortul sporit al acestora pe toaţă durata transportului, evitând încălcarea recomandărilor oficiale cu rang de lege în ceea ce priveşte zădărnicirea combaterii bolilor", a mai spus Lucian Bădîrcea.

Programul plecărilor către Bulgaria

Potrivit sursei citate, charterul către Bulgaria va opera până în data de 21 septembrie. În luna iunie, IRI Travel va efectua plecări în zilele de luni şi sâmbăta, iar începând cu 1 iulie şi până la final de sezon se va pleca în zilele de luni, joi şi sâmbăta, dând astfel posibilitatea turiştilor de a-şi alege sejururi de 2, 3, 4, 5, 7 sau mai multe nopţi de cazare pe litoralul vecinilor noştri.

Citește și: Cambodgia le cere turiștilor un fond pentru coronavirus, în valoare de 3.000 de dolari

Citeste si:
Primii turiști români în Grecia. O vacanță de-o săptămână la doar...
Primii turiști români în...

"Pentru staţiunile din nordul litoralului bulgăresc, Balchik, Albena şi Nisipurile de Aur tarifele dus - întors sunt de 60 de euro de persoană, în timp ce pentru staţiunile din sudul litoralului, Sunny Beach, Nessebar şi Obzor tariful este de 75 de euro. Distanţarea socială este inclusă în tarife, fiecare pasager ocupând o banchetă a autocarului", se mai precizează în comunicat.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
Nuntă în pandemie: Cum este și cât costă să te căsătorești în acestă vară
Setari Cookie-uri