Nu puține sunt obiectivele turistice cu care România se mândrește și cu care s-a remarcat de foarte multe ori în fața străinilor care vin să o viziteze. Toată lumea știe de Palatul Parlamentului, Castelul Bran sau Cazinoul din Constanța, însă prea puțini de ceea ce putem să numim cu ușurință „White House de Oltenia”.

FOTO: Cum arată White House de Oltenia

White House de Oltenia sau Conacul Popeci din județul Dolj este clădirea emblematică ce aduce mult cu celebra White House (Casa Albă) din SUA. Conacul românesc are o istorie mai multe decât interesantă. În 1907 se începe construcția sa după planurile celebrului arhitect Ion D. Berindey, la cererea bancherului craiovean N. N. Popp care își dorea o locuință personală a familiei sale.

white house de oltenia, conacul popeciSursa foto: conaculpopeci.ro

Ion D. Berindey (1871–1928) s-a remarcat în istorie ca fiind unul dintre cei mai experimentați şi apreciaţi arhitecţi români din primele trei decenii ale secolului al XX-lea. El este responsabilul acestei clădiri pe care astăzi o asociem cu ușurință cu Casa Albă, din SUA, care este reședința președinților americani.

Construit într-un stil eclectic francez, de numele Conacului Popeci se leagă și cel al scriitorului cel al scriitorului român interbelic Alexandru Kirițescu, ce a trăit între anii 1888– 1961, potrivit informațiilor regăsite pe site-ul conaculpopeci.ro.

Te invităm să deschizi galeria FOTO pentru a vedea cum arată în interior White House de Oltenia.

Conacul Popeci a traversat o perioadă nefastă în comunism, însă începând cu anul 2013, acesta a intrat din nou într-o eră înfloritoare și aste pentru că a fost restaurat de Familia Popeci, care a păstrat ca detalii elementele introduse pentru prima dată de celebrul arhitect Berindey. Obiectivul turistic se află în Comuna Dranic nr. 1, Sat Padea, din județul Dolj.

Conacul Popeci dispune de spații de cazare, însă conform datelor regăsite pe Google Maps, se pare că locul este închis permanent pentru turiști.

Citește și: Conacul în care poți să te simți ca-n Franța sau Italia la doar o oră de București

Cine este familia Popp, cea care deține White House de Oltenia

În secolul al IXX-lea familia Popp, cea care deține Conacul Popeci se ocupa de comerț cu cereale, motiv pentru care se număra printre fericitele gospodării înstărite de la acea vreme. Nicolae T. Popp a fost menționat pentru prima dată în anul 1866, figurând în rândurile comercianților locali. Acesta a închegat mai multe relații de afaceri cu mai multe persoane în așa fel încât să-și dezvolte comerțul. Nicolae T. Popp și-a putut adăuga ulterior la operaţiunile specifice oricărui negustor şi mici servicii de plăţi, încasări, mijlociri băneşti.

Sursa foto: conaculpopeci.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri