Drumul de la București la Constanța se anunță unul supraaglomerat în acest week-end, cauza principală fiind mini-vacanța de 1 mai. O alternativă prietenoasă cu natura și cu banii tăi este să te orientezi către o călătorie cu trenul. Cel mai ieftin bilet către mare costă 37 de lei, mult mai ieftin față de un drum cu mașina, de aproximativ 120 de lei (acest preț depinde foarte mult de consumul mașinii). Iată toate variantele prin care poți ajunge cu trenul la mare.

Peste 75.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoralul românesc în mini-vacanţa de 1 Mai, cei mai mulţi dintre aceştia optând pentru Costineşti, Mamaia şi Vama Veche, conform secretarului general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România.

Față de aglomerația de pe DN1 cu care s-au obișnuit deja bucureștenii, avantajul unei excursii la mare este scurtarea timpului pe Autostrada Soarelui. Cu toate acestea, numărul mare de turiști așteptați acest week-end la malul mării va aglomera șoselele. Un mod mai prietenos cu natura dar și cu timpul tău este călătoria cu trenul. wall-street.ro a consultat toate variantele prin care poți ajunge de la București la Constanța pe șine.

De la București la mare cu trenul CFR InterRegio: Acceleratul de toate zilele are curse dese, dar condiții îndoielnice

Cele mai multe curse care leagă Bucureștiul de litoral sunt furnizate de către acceleratele de la CFR Călători, existând 10 curse directe cu plecare din gara București Nord. Legat de condițiile din aceste trenuri, expresia „omul sfințește locul” se poate aplica și în acest caz, însă, din experiența personală, trenurile de la CFR mai au mult de tras pentru a ajunge la condițiile din trenurile private.

  • Cât durează o cursă: diferă în funcție de tren, aproximativ 2 ore și 30 de minute;
  • Preț călătorie: 72 lei adulți/ 32 lei copii, la clasa a doua;
  • Serviciu biciclete: disponibil în funcție de fiecare tren;
  • Avantaje: cele mai numeroase curse, poți cumpăra bilete online cu reducere, există serviciul de clasa 1.

Sursă foto: Vlad ispas/ shutterstock

De la București la mare cu trenul CFR InterCity: cel mai rapid, dar te ustură și la buzunar

CFR Călători a adăugat curse noi în perioada 27/28 aprilie – 1/2 mai 2023, cu ocazia mini-vacanței de 1 mai. Acestea sunt semnalizate pe site-ul CFR cu culoarea verde, având acronimul IC. Trenurile InterCity nu staționează în nicio stație de la București la Constanța fiind cea mai rapidă metodă de a ajunge de la București la mare, dar și cea mai costisitoare, un bilet întreg ajungând la suma de 82 de lei.

  • Cât durează o cursă: 2 ore, trenul fiind direct;
  • Preț călătorie: 82 lei adulți/ 43,5 lei copii, la clasa 2;
  • Serviciu biciclete: disponibil în funcție de fiecare tren;
  • Avantaje: poți cumpăra bilete online cu reducere, există vagon restaurant, serviciul de clasa 1.
  • Meniul la vagonul restaurant poate fi consultat aici.

Vagon restaurant. Sursă foto: CFR

De la București la mare cu trenul Astra Trans Carpatic: Pregătește-te să vezi nași îmbrăcați la patru ace

Trenurile produse la Arad, denumite și perlele de pe căile ferate din România, nu au în mod normal trenuri directe către mare, acestea fiind implementate de obicei în perioada verii. Site-ul operatorului feroviar privat a anunțat că în data de 27 aprilie 2023 circulă în ruta București Nord - Constanța - Mangalia trenul 14303 cu plecare la ora 08:44. Totodată, în data de 27 aprilie 2023 circulă în relația Mangalia - Constanța - București Nord trenul 14304 cu plecare la ora 13:24.

Dezavantajul principal al acestui tren este numărul limitat de curse, în momentul redactării articolului fiind o singură cursă care leagă Bucureștiul de Constanța. Cu toate acestea, trenurile Astra Trans Carpatic sunt recunoscute ca fiind cele mai luxoase de pe piața feroviară din România, mândrindu-se cu nași îmbrăcați la patru ace.

  • Cât durează o cursă: 2 ore și 17 minute;
  • Preț călătorie: 72 lei adulți/ 43,5 lei copii, la clasa 2;
  • Serviciu biciclete: nu este disponibil;
  • Avantaje: același preț ca o călătorie cu un tren CFR Interregio, dar în condiții mult mai bune.

Sursă foto: Astra Trans Carpatic

De la București la mare cu trenul personalul: cel mai ieftin bilet, dar trebuie să te înarmezi cu răbdare

Cea mai ieftină cursă până la mare, dar și cea mai lentă este oferită de trenurile CFR Regio sau personalul, cum era denumit cu mai bine de 10 ani în urmă. Aceste călătorii, chiar dacă durează peste 4 ore, pot să fie un prilej care să-ți amintească de călătoriile din tinerețe în Vama Veche. Dacă celelalte trenuri s-au raportat doar la Gara de Nord din București, aici există trenuri care pleacă și din Gara Obor. Este bine de știut, dacă vrei să ajungi cu personalul la mare, ca atunci când cauți pe site-ul CFR cursele, să selectezi gara de plecare (București toate stațiile).

  • Cât durează o cursă: aproape 5 ore;
  • Preț călătorie: 37 lei adulți/ 19,5 lei copii;
  • Serviciu biciclete: nu este disponibil;
  • Avantaje: cel mai mic preț, drumul e așa lung încât poți lega prietenii în drum spre mare.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri