Peste 100.000 de turişti şi vizitatori au fost pe litoralul românesc în minivacanţa de 1 Mai, cel mai mare număr fiind înregistrat în cele patru zile ale festivalului "Beach, Please" de la Costineşti, potrivit unui bilanţ transmis de Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR), citat de Agerpres.

"Peste 400 de evenimente organizate pe Litoral, de la cele muzicale de renume internaţional, la culinare şi sportive, un grad de ocupare de 90% din capacităţile de cazare de pe Litoral deschise deja, zeci de mii de oameni la Evenimente - pe plaje, în Cluburi, pe terase şi în restaurantele din Constanţa, Mamaia, Mamaia Nord, Eforie, Costineşti şi Vama Veche! Am parcurs, împreună, un Weekend incendiar de Deschidere, în forţă, a Sezonului 2023 pe Litoralul românesc", a declarat secretarul general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România, Corina Martin.

Potrivit surse citate, în zona Cluburilor din Mamaia, a fost un weekend "mai plin decât orice alt weekend din toată vara trecută", iar în privinţa numărului de turişti străini, peste 10.000 de vest europeni au fost prezenţi la Sunwaves, ediţia Nr. 30, pe lângă miile de turişti români.

De asemenea, la Costineşti a fost organizat "Festivalul Beach, Please", un eveniment care a atras cel mai mare număr de participanţi din acest weekend, respectiv peste 80.000 participanţi, iar biletele pentru Ediţia 2024 au fost puse deja în vânzare.

Tot în acest weekend, câteva mii de turişti împătimiţi au ocupat plajele şi cluburile preferate din vama Veche, în timp ce familiile cu copii au preferat Eforie şi Venus, staţiuni recunoscute pentru farmecul profilat pe relaxare şi facilităţi All inclusive.

"Aş vrea să fac două remarci extrem de importante pentru noi, operatorii din industria turismului de pe Litoral şi din România: noi am făcut, singuri, întreaga campanie de promovare pentru acest Weekend pe Litoral - cât nu a facut nici Guvernul, nici Ministerul, nici autorităţile locale! Consider Inadmisibil, să nu avem măcar salutul, dacă nu şi implicarea şi susţinerea Ministerului de resort, şi chiar a Primului Ministru - aşa cum mi se pare normal şi firesc, într-o ţară cu un potenţial turistic fantastic, în continuare ignorat", a susţinut secretarul general al FPIOR.

Mai mulți turiști, dar și mai multe controale

Pe de altă parte, Corina Martin a atras atenţia că efortul operatorilor privaţi de a atrage un număr foarte mare de turişti a fost dublat de un număr enorm de mare de acţiuni de control, din partea tuturor instituţiilor cu astfel de atribuţii, respectiv ANPC, DSV, DSP, Poliţie locală, ANAF, ISU etc.

"Nu considerăm normală o asemenea atitudine, care aduce acţiuni de control în timpul celui mai greu weekend pentru operatori! Controalele trebuiau să se desfăşoare înainte de startul acestui weekend, să vizeze dacă cei care au anunţat evenimente au avizele şi autorizaţiile, dar şi condiţiile necesare pentru a derula acele evenimente - şi nu în timpul unei afluenţe atât de mare de turişti şi vizitatori, când nu există, practic, timpul şi disponibilitatea necesare pentru a da explicaţii şi documente echipelor de control", a subliniat ea.

Nu în ultimul rând, reprezentantul federaţiei din turism a transmis mulţumiri efectivelor şi conducerii structurilor MAI, Poliţie, Jandarmerie etc, pentru sprijinul acordat în asigurarea siguranţei şi ordinii publice. "Cele puţin peste 100 de cazuri de persoane depistate cu substanţe interzise la evenimente - au fost incidente izolate si nu reprezintă, nici pe departe, imaginea generala a unui public atât de numeros şi de dornic de petrecere şi distracţie, acasă, în România", a concluzionat Corina Martin, secretarul general al FPIOR şi preşedinte de onoare RESTO Constanţa.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri