Ţările europene se află, din nou, în topul preferinţelor românilor pentru un Revelion în afara ţării, cel mai ieftin bilet de avion costând 36 de euro, pe ruta Bucureşti - Viena, iar cel mai scump bilet 816 euro, pe ruta Bucureşti - Dubai, potrivit unei agenţii de turism online citată de Agerpres. Chiar și așa, nivelul de ocupare în principalele stațiuni turistice de pe Valea Prahovei trece de 70% pentru petrecerea de Revelion.

Peste 95% dintre rezervările pentru Revelion au fost făcute pentru Europa, restul procentelor fiind distribuite aproape egal între destinaţii din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia, potrivit Vola.ro.

"În ceea ce priveşte ţările europene spre care s-au rezervat cele mai multe bilete de avion de Revelion se află Italia, destinaţia regăsită cel mai des în topul favoritelor turiştilor români, cu 22% din rezervări, Marea Britanie, cu 14% din rezervări, şi Germania, cu 9% din rezervări. În acelaşi timp, în aceste state există comunităţi numeroase de români, astfel că, cel mai probabil, mulţi vor merge la rudele sau prietenii stabiliţi în străinătate şi vor petrece împreună finalul lui 2023. Pe lista ţărilor europene spre care se va zbura de revelion se află şi Franţa, Austria, România, Spania, Belgia, Irlanda şi Grecia", se precizează într-un comunicat al tur-operatorului.

Oraşele europene preferate de români sunt Londra, Paris, Milano, Viena şi Roma, oraşe cunoscute drept destinaţii de city-break. Tabloul rezervărilor este completat de Bruxelles, Dublin, Munchen, Veneţia şi Atena, acestea fiind alte destinaţii spre care vor călători românii la final de an.

Aeroportul Otopeni va continua să fie aglomerat în următoarea perioadă în condiţiile în care 83% dintre zborurile rezervate pe Vola.ro de Revelion vor fi operate aici. Urmează aeroporturile din Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Sibiu, Bacău, Craiova, Suceava şi Oradea.

Tariful mediu plătit de un pasager pentru un bilet de avion în perioada Revelionului este de 198 de euro. Cel mai ieftin bilet de avion de Revelion a costat 36 de euro, pe ruta Bucureşti - Viena, iar cel mai scump bilet a fost 816 euro, pe ruta Bucureşti - Dubai.

Cea mai ieftină rezervare a fost 49 de euro (Bucureşti - Tirana, un singur pasager), în timp ce cea mai scumpă rezervare a costat 2904 euro (Bucureşti - Larnaca, pentru 10 pasageri).

"Interesant este că cei mai mulţi români şi-au făcut din timp planurile de Revelion şi, în plus, au rezervat în avans zborurile de final de an. De exemplu, 53% dintre ei au rezervat biletele cu 30-90 de zile înainte de data zborului, o dovadă în plus a faptului că industria aviatică este puţin mai stabilă acum în comparaţie cu lunile de vară. De altfel, rezervarea de Revelion efectuată cel mai din timp a fost făcută încă de pe 26 aprilie 2023. În ceea ce priveşte durata medie de şedere la destinaţie, se pare că românii vor petrece, în medie, 4 - 5 zile în vacanţa de Revelion, o scurtă pauză de reîncărcare a bateriilor înainte de a începe noul an", se mai precizează în documentul citat.

În 2023, Vola a fost desemnată, printr-un studiu Reveal Marketing, drept cea mai cunoscută, utilizată şi cea mai recomandată agenţie de turism online din România. În 2015, agenţia de turism online a primit o investiţie de 5 milioane de euro din partea 3ts Capital Partners, acelaşi fond care a mai investit în Romania in Elefant.ro, InternetCorp, Zoot si Vector Watch.

Clasicele destinații din stațiunile montane de la noi, căutate în ciuda „exodului” către țări străine

"După ce vacanţa de Crăciun a început cu zăpadă ca în poveşti şi vreme capricioasă la munte pe parcursul zilelor vremea a început să se îmbuneze şi instalaţiile pe cablu au început să funcţioneze. În principalele staţiuni montane gradul de ocupare a fost peste 70% pentru vacanţa de Crăciun, în timp ce în Câmpina unităţile de cazare au fost ocupate în proporţie de 90%", se arată într-un comunicat al APDT Prahova.

Vremea a fost capricioasă aproape pe toată perioada acestei vacanţe. A început cu o ninsoare ca în poveşti, dar cu vânt, terminând cu vreme frumoasă, dar prea caldă pentru această perioadă. În Sinaia nu s-a putut schia pe principalele pârtii, doar copii putându-se bucura de săniuş la cota 1400. În Buşteni, tot copiii au fost cei bucuroşi că s-au putut da cu sania şi începătorii care au descoperit tainele schiului pe pârtia de începători din Fun Park-ul Kalinderu. Aceştia au fost îndrumaţi de monitori de schi în lecţii particulare sau colective pentru copii, adolescenţi şi adulţi.

Potrivit asociaţiei de profil, Azuga a fost singura staţiune din Prahova unde s-a putut schia, atâta timp cât nu a bătut vântul. Pârtiile deschise, îmbunătăţite cu zăpadă artificială, au fost Sorica şi Cazacu Variantă.

În continuare în principalele oraşe turistice continuă Târgurile de Crăciun, până în luna ianuarie, multe dintre ele oferind pe lângă dulciuri şi vin fiert specifice perioadei şi posibilitatea de a patina. "Din păcate nu sunt anunţate evenimente publice care să sărbătorească trecerea în noul an, dar hotelurile şi toate unităţile care organizează petreceri au pregătit programe artistice şi focuri de artificii impresionante", se precizează în comunicatul citat.

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, cu funcţiuni de OMD, organizaţie de management al destinaţiei, înregistrată din 2008 la iniţiativa ANAT. Aceasta reuneşte într-un parteneriat public-privat alături actori din turismul prahovean Consiliul Judeţean, consilii locale, hoteluri, agenţii de turism, CCI Prahova, UPG.

APDT Prahova este membru în Consiliul Director al Alianţa pentru Turism (APT), membru activ al Consiliului de brand al României, al grupului de lucru voucherele de vacanţă, al grupului de lucru Organizaţii de Management al Destinaţiilor (OMD) şi de asemenea membru fondator şi vicepreşedinte Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri