Industria aeriană a trecut printr-o serie de turbulențe aduse de către perioada pandemică. Anul 2024 ar putea fi unul de stabilizare pentru această industrie, care în procesul de revenire a înregistrat creșteri dramatice de la un an la altul. Mai multe rapoarte de specialitate vorbesc despre evoluția companiilor aeriene și a prețurilor pe care acestea le percep.

Conform datelor publicate de către firma de consultanță FCM Consulting, se observă în 2023 o creștere cu 18% a prețurilor pentru biletele de avion în Europa la clasa „economy” și de „13%” la clasa „business”, față de anul 2019.

În ceea ce privește evoluția prețurilor la bilete de avion în 2024, firma de consultanță FCM Consulting estimează creșteri la nivel global între 3 și 7%, în contextul în care companiile aeriene se vor confruntă cu costurile ridicate ale combustibilului, schimbări în materie de sustenabilitate, dar și cu modernizare flotei, conform CNBC.com.

Dacă ne uităm la cele mai mari creșteri ale prețurilor la bilete de avion în Europa, 2023 comparativ cu 2019, observăm că cea mai mare creștere pe ruta Dublin Airport - London Heathrow Airport. Concret, o majorare de 26% pentru clasa „economy” și de 56% pentru clasa „business”.

De partea cealaltă, compania de turism BCD Travel se așteaptă ca la nivel global prețurile să scadă în 2024, însă o scădere minoră, de mai puțin de 1% comparativ cu 2023. Scăderea va fi mai pronunțată în cazul zborurilor din și către Asia(3% pentru clasa „business” și aproape 4% pentru clasa economy”).

Sursa foto: OlegRi / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri