Luna octombrie a adus pentru agentia de turism Vola.ro atingerea unui nou record in ceea ce priveste numarul biletelor de avion emise. Astfel, 40.000 de bilete de avion au fost emise in luna octombrie, 2018, in crestere cu 10% fata de luna septembrie, 2018 si cu 42% fata de luna octombrie, 2017.

Ultimul astfel de prag a fost atins tot in acest an, in luna mai, cand peste 30.000 de bilete de avion au fost emise pe www.Vola.ro. De atunci, media zilnica a numarului de bilete de avion emise depaseste 1.000.

Desi in mod traditional lunile octombrie si noiembrie, ca luni premergatoare sarbatorilor, sunt printre cele mai aglomerate perioade din an in ceea ce priveste rezervarea biletelor de avion, in acest an recordul a fost dus un pas mai departe, luna octombrie, 2018 fiind cea mai buna luna din istoria Vola.ro, din punctul de vedere al numarului biletelor de avion emise.

"Pentru Vola.ro, anul 2018 a insemnat revenirea la cresterile galopante din anii 2010 – 2014. Conditia favorabila a pietei si cresterea numarului romanilor care gasesc facil sa isi rezerve biletul de avion online, ne-au creat cadrul perfect pentru a reveni la cresteri de peste 30% in ceea ce priveste numarul biletelor de avion vandute. Bineinteles, cresterea business-ului a atras dupa sine si cresterea echipei Vola, astfel ca astazi nu mai putin de 60 colegi din echipa de customer care se ocupa de rezervarile de bilete de avion ale clientilor nostri. Chiar daca volumul a crescut, cel mai mult ma bucura faptul ca am reusit sa crestem calitatea serviciilor noastre, asa cum ne arata raspunsul clientilor la sondajele noastre din care calculam NPS-ul (Net Promoter Score)", a declarat Daniel Truica, CEO Vola.ro.

Cele mai cerute destinatii in luna octombrie au fost orasele europene cu mari comunitati de romani, cum sunt Londra, Paris, Roma, Milano, Madrid, Barcelona dar si orasele cunoscute pentru targurile de Craciun organizate in preajma sarbatorilor de iarna, cum ar fi Viena, Berlin, Bruxelles. Preturile incep de la 35 euro pentru zboruri spre Roma, Milano, Viena, 45 de euro pentru zboruri spre Londra, 50 de euro spre Atena, 80 de euro Barcelona, 90 euro Paris si 130 euro Lisabona.

S-a inregistrat si un record in ceea ce priveste cel mai scump bilet de avion achizitionat de pe Vola.ro: un bilet business class pe ruta Los Angeles-Paris, care a costat 8.693 euro pentru o persoana. Cel mai ieftin bilet de avion achizitionat a fost un bilet la o companie low cost pe ruta Bucuresti – Bruxelles si retur, care a costat 20 euro.

Asia, cea mai ceruta destinatie intercontinentala

Romanii au platit in medie 250 euro pentru un zbor in Dubai, 470 euro pentru un zbor spre Bangkok, 500 euro pentru Phuket, 700 euro pentru Maldive si 800 euro pentru Bali. De altfel, 64% dintre biletele intercontinentale au avut ca destinatie continentul asiatic.

Vola.ro este prima companie din Romania care a fost clasata pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, in topul Deloitte Technology Fast 50, in Europa Centrala. In 2015, Vola.ro a primit o investitie de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, acelasi fond care a mai investit in Romania in Elefant.ro, InternetCorp, Zoot si Vector Watch.

In 2017, Vola.ro a avut o cifra de afaceri de aproximativ 6.65 milioane de EUR si a inregistrat un total de tranzactii intermediate de peste 60 de milioane de EUR.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri