În timp ce multe destinații încearcă să găsească modalități de a atrage cât mai mulți turiști în sezonul de vară, Mallorca adoptă o abordare opusă. Consiliul regional al insulei a anunțat că va reduce plafonul pentru cazarea turistică cu 18.000 de paturi.

Aceasta înseamnă că Mallorca va pierde 4% din capacitatea sa de cazare turistică, într-un efort de a opri fluxul de turiști care se adună pe insulă. Rapoartele din presă au subliniat că 18.000 de paturi echivalează cu jumătate din capacitatea de cazare în Playa de Palma, cartierul de lângă plajă din capitala insulei Palma, scrie The Mayor.

„Este timpul să stabilim niște limite”, a declarat Llorenç Galmés, președintele Consiliului din Mallorca, citat de Majorca Daily Bulletin. Oficialul a precizat că creșterea turismului a pus „în pericol” conviețuirea dintre turiști și rezidenți.

De curând, autorităţile Insulelor Baleare au spus că în patru zone preferate de petrecăreţi, printre care Playa de Palma din Mallorca, vor fi instituite interdicţii privind consumul alcoolului pe anumite porţiuni de plaje şi pe spaţiul public.

Turiştii şi localnicii care vor fi surprinşi cu o sticlă deschisă spre exemplu riscă o amendă cuprinsă între 500 şi 1.500 de euro.

Noile reglementări vor intra în vigoare în zilele care urmează, după publicarea lor în Official Gazette.

''Decretul privind turismul responsabil'' vizează zone din municipalităţile Palma şi Llucmajor din Mallorca, inclusiv staţiunea Playa de Palma şi staţiunea preferată de britanici, Magaluf. Se va aplica de asemenea în Sant Antoni de Portmany, din Ibiza.

Fiecare dintre aceste zone va primi 4 milioane de euro anual pentru implementarea decretului. Banii provin din taxe turistice.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri