Summitul NATO creste cu 40% gradul de ocupare in pensiunile din Marginimea Sibiului

Gradul de ocupare a pensiunilor din Marginimea Sibiului va creste cu pana la 40% datorita summit-ului NATO care se va desfasura la Bucuresti,la inceputul lunii aprilie, a declarat presedintele Asociatiei Nationale pentru Turism Rural Ecologic si Cultural (ANTREC) Sibiu, Dorin Beu, transmite NewsIn.

„In mod obisnuit, in aceasta perioada a anului gradul de ocupare este undeva pe la 25%, dar deja sunt multe cereri si cred ca acesta va creste cu 30-40%”, a spus Beu. Proprietarii de pensiuni nu au pachete speciale pentru aceasta perioada, iar tarifele sunt cuprinse intre 80 lei pe noapte la o pensiune de doua stele si poate ajunge pana la 180 lei, la una de patru stele.

„Pentru cei care vor ramane din 1 pana in 5 sau 6 aprilie le vom oferi cadou micul dejun inclus in pretul camerei”, a spus, pentru NewsIn, Norica Gligorea, proprietara unei pensiuni in Gura Raului. Bucurestenii vor gasi aici adevaratele valori ale satului transilvanean. „Avem o camera amenajata special ca acum aproape un secol. Spre exemplu, avem un pat original de la 1800, in care turistii pot sa doarma. Si va asigur ca este foarte confortabil”, explica si Maria Calin, o alta proprietara de pensiune din Gura Raului.
Aproape toate locatiile sunt dotate cu Internet, iar doritorii pot incerca o excursie cu ATV-ul pana in Paltinis, care se afla la 20 de minute distanta, pe drum de munte.

Summit-ul NATO se va desfasura in perioada 2-4 aprilie, la Bucuresti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri