Internet Protocol a aparut prima oara in anii ’70. Oamenii nu stiau unde va duce acest lucru, intrucat era doar “o strangere de mana” intre doua computere unite printr-un fir. Computerele puteai schimba biti intre ele – cui ii pasa?

Apoi, in anii ’80, primul strat de infrastructura a fost construit in jurul IP – hardware-ul. Companii ca Cisco au cucerit lumea.

Si inca nu am atins punctul maxim – in anii ’90, al doilea strat de infrastructura a inceput sa creasca – software-ul. Netscape si altii au construit “bula” dotcom.

In anii 2000, Google a inceput sa organizeze informatia din lume si in 2010 aparitia aplicatiilor schimba felul in care interactionam cu gadget-urile. Facebook, LinkedIn, Amazon, sunt doar cateva dintre numele majore pe care le consideram importante in prezent. Sunt companii care schimba, efectiv, vieti, dar fara IP nu ar fi putut sa existe.

Citeste si:

“Consider ca protocolul bitcoin va avea un trend similar. A fost inventat (creat? inceput?) in 2009 si in cinci ani (ne miscam mai repede) primul strat de infrastructura este construit: procesoare, portofele electronice, monede, straturi de securitate, ATM-uri…toate cele necesare pentru ca bitcoin sa explodeze”, considera Radu Georgescu.

El subliniaza ca Bitcoin va avea de depasit obstacole, asa cum au avut de depasit toate tehnologiile care “au schimbat jocul” – piedici legale, bancare si politice. Cu toate acestea, antreprenorul roman considera ca in cinci ani de acum incolo sistemul bancar se va duplica pentru a accepta Bitcoin, invatand ca “nu este un dusman, ci un prieten, si vor incepe sa foloseasca moneda”. Si al doile “strat” de infrastructura va fi acolo. Lucrurile se vor organiza.

Citeste intreg articolul pe blog-ul personal al lui Radu Georgescu.