Radu Georgescu devine presedinte Coinzone, companie ce promoveaza Bitcoin

Radu Georgescu, partener fondator la GECAD Group, devine presedinte al board-ului companiei Coinzone. Coinzone propune un nou payment gateway global pentru Bitcoin si monede virtuale cu localizare pentru Europa si tarile emergente. Compania are operatiuni in Statele Unite si Europa, dar si o puternica prezenta in Romania prin departamentul sau de dezvoltare.

Recent, Coinzone a anuntat lansarea website-ului pentru noua platforma de plata destinata monedelor virtuale, care precede lansarea oficiala a noului payment gateway pentru Bitcoin. Cei interesati pot regasi mai multe detalii despre Coinzone si pot aplica pentru participarea la lansarea privata a versiunii beta pe website-ul www.coinzone.com.

Miscarea lui Radu Georgescu nu este o surpriza, acesta publicand in urma cu circa o luna un articol amplu pe blog in care sustinea ca Bitcoin va deveni o moneda a viitorului care va fi acceptata, treptat, si de banci. Citeste articolul "Bitcoin va fi «the next big thing» in tehnologie".

Echipa Coinzone a lucrat pentru a realiza o solutie compatibila cu diverse piete de pe glob. “Obiectivul este de a pune la punct o platforma cat mai potrivita cu reglementarile aflate in vigoare si care va servi ca solutie pe termen lung pentru platile prin monede virtuale”, conform reprezentantilor companiei.

Printre romanii implicati in proiect, alaturi de Radu Georgescu, sunt George Simion (senior director of engineering) si Alexandru Stanciu (software developer).

“Bitcoin va schimba fundamental modul in care oamenii efectueaza platile in piete unde sistemele traditionale de plata sunt mai putin dezvoltate. Deseori, firmele mici si mijlocii din Europa si din tarile emergente au cerinte speciale. Obiectivul nostru este de a raspunde acestor cerinte specifice, dincolo de simpla procesare a platilor”, a declarat Manuel Heilmann, Coinzone CEO

Citeste si:
Un nou exit pentru Gecad Ventures: PawSquad este achiziționat de...
Un nou exit pentru Gecad...

Manuel Heilmann are o experienta internationala de 13 ani in comert online. Inainte de Coinzone, Manuel Heilmann a fost Vicepresedinte si General Manager in cadrul diviziei MyCommerce a companiei Digital River. Printre co-fondatorii Coinzone se afla Radu Georgescu, care este si Chairman of the Board si Diwaker Singh, de asemenea Member of the Board, ambii cu zeci de ani de experienta in eCommerce, software si companii de plati.

“Cand am calatorit in Africa acum 15 ani, cei mai multi oameni nu aveau linii telefonice. In loc sa instaleze linii de telefonie fixa peste tot, aceste tari au trecut direct la telefonia mobila. Drept rezultat, in tarile din Africa si in alte piete emergente inovatii precum platile mobile s-au dezvoltat mult mai rapid. Monedele virtuale si, in particular, Bitcoin, ofera modalitati noi de plata sau transfer de bani prin telefon mobil sau computer. Datorita faptului ca nu intersecteaza sistemele traditionale de plata, aceste solutii sunt usor de utilizat, nu au granite si sunt accesibile tuturor. Suntem bucurosi sa fim implicati in dezvoltarea acestor tehnologii pe care le consideram mai inovatoare si mai moderne decat cele mai multe produse bancare utilizate in prezent”, adauga Manuel Heilmann.

Alaturi de Radu Georgescu, cofondator al proiectului este si Diwaker Singh, membru si in board-ul business-ului romanesc Elefant.ro dar si in Axigen si GECAD NET.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea eCommerce »Setari Cookie-uri