Alibaba, cea mai mare companie de ecommerce din China, va cumpara jumatate din cel mai titrat club de fotbal din regiunea asiatica, in schimbul a 192 de milioane de dolari, relateaza Reuters.

Clubul de fotbal Guangzhou Evergrande este detinut de catre compania de imobiliare Evergrande Real Estate Group, iar echipa este antrenata de catre Marcello Lippi, fost castigator al Cupei Mondiale. Echipa de fotbal a castigat echivalentul Ligii Campionilor in Asia, fiind prima grupare chineza care care castiga cea mai importanta competitie intercluburi de pe continent.

Gigantul Alibaba si asociatii sai au cheltuit peste sase miliarde de dolari in acest an pentru achizitii in domeniul financiar, divertisment sau sanatate, inainte de listarea publica a companiei in Statele Unite.

Pe langa business-ul de baza derulat de catre gigantul in comertul online, Alibaba ofera in prezent si servitii de Internet TV, detine 16,5% din site-ul de partajare de continut video Youku Tudou (un echivalent al YouTube si mai detine o companie producatoare de filme din Hong Kong, dupa preluarea China Vision Media Group.
“Nu investim in fotbal, ci in entertainment. Focusul nostru va ramane pe sanatate si entertainment”, au declarat reprezentantii Alibaba.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri