Utilizatorii smartphone-urilor iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor putea sa le foloseasca pentru a cumpara bunuri de la anumite lanturi de magazine din SUA, precum McDonald’s, Staples sau Walgreens, incepand cu acest weekend, conform unui raport citat de presa internationala.

Serviciul “Pay”, fara cunoscutul “i” in fata, este deja folosit de angajati ai Apple pentru ca acestia sa isi cumpere mancare in zona birourilor. Sursele din piata spun ca angajatii companiilor partenere vor participa la training de o ora pentru a afla cum functioneaza sistemul. Cel mai probabil Apple va anunta detalii despre serviciu la prezentarea iPad-urilor, in data de 16 octombrie.

Apple Pay foloseste cip-uri NFC care pot comunica wireless, si foloseste tehnologia touch pentru a autentifica cumparaturile. Folosind camera iSight a noului telefon, poti fotografia cardul tau de credit si detaliile vor fi adaugate automat intr-o aplicatie numita Passbook. De acolo, poti realiza plati in orice magazin partener prin apasarea telefonului si apasarea senzorului Touch. Atunci cand folosesti sistemul, Apple nu va cunoaste informatii despre ce ai cumparat, cat a costat sau de unde ai achizitionat produsul – aceste informatii sunt transmise direct bancii. Nici magazinele nu retin date despre client. Apple a incheiat parteneriate cu MasterCard si Visa pentru a lansa serviciul de plati in SUA. Desi compania americana a subliniat ca serviciul va fi lansat si in alte state, inca nu sunt cunoscute detalii despre acest proiect.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri