Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell, a declarat ca Uniunea Europeana are o Piata Unica a bunurilor, dar nu are o Piata Unica a serviciilor, care ar adauga 1,8% la PIB-ul comunitar, scrie Mediafax.

Ambasadorul britanic in Romania, Paul Brummell, a declarat cu ocazia prezentarii propunerilor britanice privind reforma Pietei Unice si crearea unei Piete Digitale Unice, ca Piata Unica este ”grozava” dar ca ea ”nu exista”.

Intrebat la ce s-a referit, diplomatul britanic a declarat: ”Marea Britanie este un sustinator puternic al Pietei Unice si a ceea ce s-a realizat dar avem o Piata Unica a bunurilor, nu avem cu adevarat o Piata Unica in ceea ce priveste serviciile. De exemplu, Guvernul britanic a estimat ca, daca am crea o Piata Unica autentica a serviciilor, inlaturand reglementarile care nu sunt necesare in zona serviciilor, am putea adauga 1,8% la PIB-ul UE”.

Paull Brummell a subliniat ca ar fi necesare piete unice si in domenii cheie, precum energia sau domeniul digital. Intrebat despre reactiile europenilor la propunerile britanice privind crearea unei Piete Digitale Unice, ambasadorul a precizat ca exista ”semne pozitive”. ”Acesta a fost unul dintre obiectivele principale ale vizitelor ministrului de Externe, Philip Hammond, in capitalele europene in ultimele saptamani, inclusiv la Bucuresti saptamana trecuta, si vor mai fi vizite in alte capitale europene in urnatoarele luni. Cred ca rezultatul acestor vizite a fost foarte bun”, a precizat Paul Brummell.

Diplomatul a afirmat ca Londra saluta o serie de declaratii, printre care cea a presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, despre importanta unei Piete Digitale Unice, la care se adauga faptul ca prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, se ocupa de o mai buna reglementare si de reducerea birocratiei, acestea fiind ”semne pozitive” care ”demonstreaza ca Marea Britanie nu actioneaza de una singura”.

Citeste si:
Ce crede Paul Brummell despre iesirea Marii Britanii din UE
Paul Brummell: Iesirea Marii...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea eCommerce »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti a dormit pe strada [FOTO]
Setari Cookie-uri