Ce hypermarketuri viziteaza cel mai des romanii si ce bugete aloca

Doi din trei romani prefera sa realizeze cumparaturile necesare gospodariei impreuna cu cineva, in timp ce unul din treo romani alege sa mearga singur, rezulta conform studiului CAWI-Bus realizat de Exact Cercetare si Consultanta in luna februarie 2015.

In cadrul ecomTEAM 2015, vei afla in premiera cel mai recent studiu al companiei de cercetare Millward Brown despre obiceiurile de consum ale romanilor, online si offline. Nu rata evenimentul din 1-2 aprilie, de la Brasov.

Cand au mers romanii de la oras ultima data la cumparaturi si pentru ce produse au optat?

Cei mai multi romani (47%) au facut ultima data cumparaturi in urma cu 2-3 zile, atunci cand ne referim la produse alimentare, bauturi, produse de ingrijire personala, produse de uz casnic, tigari sau cafea. Un procent de 28% sustine insa ca au cumparat astfel de produse si mai recent (1 zi).

Top categorii de produse necesare gospodariei, achizitionate la ultima ocazie de cumparare

La ultima vizita efectuata in magazin, romanii au optat pentru fructe si/sau legume (75%), produse lactate (64%), produse de panificatie (61%), dulciuri si/sau deserturi (47%) si bauturi non-alcoolice (47%). „Analizand comportamentul de cumparare in ceea ce priveste categoria lactatelor, au fost constatate diferente semnificative atat pe categorii de varsta, cat si venit personal”, declara Ioana Bogus, Client Service Manager Exact Cercetare si Consultanta. “Astfel, tinerii cu varste cuprinse intre 18-29 ani au optat cu ocazia ultimelor cumparaturi facute in procent mai mic pentru lactate (54% / vs / 64% media nationala), in timp ce persoanele intre 40-60 de ani au fost mult mai orientate spre aceasta categorie de produse (73% / vs / 64% media nationala). Cei cu un venit personal de peste 2000 lei au achizitionat de asemenea lactate in procent de 73% la ultima vizita in magazin, cu 11% peste media nationala”, mai adauga Ioana Bogus.

Cu ocazia ultimelor cumparaturi realizate, cei mai multi romani au cheltuit intre 50-100 de lei

26% dintre romanii din mediul urban au alocat un buget cuprins intre 50-100 de lei ultimelor cumparaturi realizate, in timp ce 25% un buget cuprins intre 100-200 de lei. 18% dintre cumparatori au avut la dispozitie sume mai mici, situate intre 25-50 de lei, iar 11% sume mai ridicate, cuprinse intre 200-300 de lei. Doar 8% dintre oraseni au cheltuit la ultima vizita in magazin peste 300 de lei.

Citeste si:
Auchan participă în programul Rabla pentru electrocasnice
Românii pot duce...

Suma cheltuita insa in medie cu ocazia ultimelor produse alimentare cumparate, bauturi, produse de ingrijire persoanala, produse de uz casnic, tigari sau cafea este de 137,2 lei.

Care sunt apectele de care tin cont romanii atunci cand se orienteaza spre un anumit magazin?

Atunci cand s-au orientat catre magazinul din care au facut ultima data cumparaturi, romanii au tinut in primul rand cont de preturile convenabile: 87%. Calitatea produselor este de asemenea foarte importanta (86%), ca de altfel si varietatea produselor proaspete (84%). Acest ultim factor nu este la fel de important insa pentru tinerii cu varste cuprinse intre 18-29 de ani (75%, cu 9% mai putin comparativ cu media nationala), in timp ce pentru persoanele cu varste cuprinse intre 40-60 de ani acesta conteaza in procent de 90% (cu 6% peste media nationala si 15% peste procentul inregistrat in randul tinerilor).

Top magazine vizitate cel mai des in ultimele 12 luni

Kaufland conduce clasamentul celor mai des vizitate magazine in ultimele 12 luni (81%). Urmatoarele doua locuri sunt ocupate de Lidl si Auchan, cu 77% si, respectiv, 65%.

Top magazine vizitate cel putin o data in ultima luna

Privind spre magazinele vizitate cel putin o data in ultima luna, tot Kaufland ocupa prima pozitie (62%). Lidl se situeaza pe cea de-a doua, cu 54%, urmat de Auchan, cu 40%.

Citeste si:
Kaufland lansează o aplicație pentru reducerea obezității infantile
Kaufland lansează o aplicație...

Top magazine vizitate cel mai des in ultima luna

Aceleasi 3 branduri se regasesc si in clasamentul magazinelor vizitate cel mai des in ultima luna: Kaufland - 24%, Lidl - 14%, Auchan - 10%.

Top magazine din care s-a cumparat ultima data

Intrebati care este magazinul din care au facut ultima data cumparaturi de produse alimentare, bauturi, produse de ingrijire personala, produse de uz casnic, tigari sau cafea, se remarca orientarea romanilor din mediul urban catre aceleasi 3 hypermarketuri: Kaufland (24%), Lidl (15%), Auchan (11%).

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea eCommerce »Setari Cookie-uri