Compania de comert electronic Alibaba a avut un volum anual al tranzactiilor ce a depasit 463 miliarde dolari, dar cresterea a incetinit

Alibaba a inregistrat un volum al tranzactiilor ce a depasit 463 de miliarde de dolari in anul fiscal care se va incheia la sfarsitul lunii martie , dar cresterea de 23% este sub cea din anul precedent, relateaza Reuters.

Volumul brut al tranzactiilor din anul precedent pe care Alibaba l-a realizat a fost de 2.440 de miliarde de yuani, conform News.ro

In ultimul an, Alibaba a incercat ca atraga mai multi vanzatori straini pe platformele sale de comert online si sa intre pe piata rurala de consum uriasa, dar aproape neaccesata, din China.

Intr-o postare pe site-ul extern al companiei, vicepresedintele companiei, Joe Tsai, a scris ca cresterea volumului tranzactiilor reflecta tranzitia economiei chineze de la o crestere sustinuta de investitii si exporturi catre consum si servicii, Alibaba fiind in centrul acestei noi economii.

Cresterea Alibaba a fost criticata de-a lungul anilor, unele branduri sustinand ca oficialii companiei nu iau masuri suficiente pentru oprirea vanzariilor de produse contrafacute pe platformele companiei.

Sursa foto: lassedesignen/shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea eCommerce »Setari Cookie-uri