Compania nationala de posta franceza La Poste si compania feroviara SNCF au lansat un proiect in urma caruia sute de lockere urmeaza a fi instalate in statiile trenurilor din Franta. In prima faza, cateva sute de casute postale au fost instalate in Ile de France.

Cele doua companii au anuntat parteneriatul recent, printr-un comunicat, in urma caruia au anuntat ca vor instala a 130 de lockere, asa-numite „Collect & Station” casute, in Ile de France.

Clientii care vor sa foloseasca aceste lockere pot opta pentru aceasta optiune de livrare atunci cand achizitioneaza ceva online. Atunci cand coletul este gata de a fi ridicat, clientul primeste un SMS si un eMail cu codul pe care trebuie sa il foloseasca intr-un anumit locker, din statia de tren aleasa de acesta. Codul este introdus pe ecran, dupa care locker-ul se deschide si clientul isi poate ridica coletul.

Scopul este de a introduce acest sistem in 250 de statii, pana la finalul acestui an.

Posta Romana, aflata inca „ani lumina” in urma postei franceze, a introdus alaturi de eMag un sistem de ridicare a produselor din cateva sedii ale institutiei de stat.

Citeste si:
Acesta este trenul chinezilor si este "mai rapid decat avionul"
China a dezvaluit un tren...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea eCommerce »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Intre "da-ti demisia!" si "felicitari!": Cum sa gresesti in Romania?