10 Mai 2016

Felix Patrascanu, FAN Courier: "Inceputul de an a avut o crestere surpriza de 20-25%"



Felix Patrascanu, CEO si fondator al cele mai mari firme de curierat din Romania, FAN Courier a fost invitatul Wall-Street 360 la Saptamana Curieratului si comertului electronic.

„Inceputul de an ne-a creat surprize. Cresterile au fost peste prevederile noastre. E o piata in continua crestere si nu mai avem timpii in care sa ne punem la punct in ritmul normal. Reactia noastra trebuie sa fie rapida“, a spus Felix Patrascanu la Wall-Street 360.

„Estimam 20-25% cresteri pe primul trimestru. Ecommerce-ul e regina balului. Daca acum cativa ani, impactul ecommerce-ului in cifra de afaceri era de 3-4%, acum merge spre 35-40%.“, a mai spus Patrascanu.

„Am simtit o crestere de Paste. Pot spune ca au fost zile de nivel de Black Friday in Saptamana Mare. Si piata auto a crescut un pic, iar activitatile conexe s-au inmultit. Industria auto nu a ajuns inca la nivelul lui 2007, dar tendinta e crescatoare. Economia se misca bine, Romania se misca bine din punct de vedere al business-ului. Pacat ca si celelalte componente nu ne ajuta“, a mai spus Patrascanu.

Felix Patrascanu a mai mentionat in interviul exclusiv de la Wall-Street 360 ca anul acesta FAN Courier va dezvolta si o solutie pentru plata cu cardul la livrare, fiind in discutii avansate cu furnizorii de plati si bancile in acest moment. El a mai spus ca asteapta de la magazinele online sa impinga mai mult platile online si sa se axeze pe o comunicare in care sa mentioneze clar ca produsele se pot returna. El a mai mentionat ca inclusiv facilitatea deschiderii coletului la livrare este un lucru foarte complicat si care incetineste procesul

Desoperiti in interviul video cu Felix Patrascanu mai multe detalii despre:

- deschiderea noului hub de la Brasov
- extinderea FAN Courier catre Bulgaria
- solutii pentru platile cu cardul direct la livrare
- tendinte in ecommerce
- nevoia de a angaja e mare, mai ales in Vestul tarii, unde FAN Courier are dificultati in a gasi oameni pregatiti
- deschiderea unei scoli de curierat



Citeste si