27 Decembrie 2017

Surpriza: eMAG, investigat de Consiliul Concurentei pentru abuz de pozitie dominanta



Consiliul Concurentei a declansat o investigatie privind un posibil abuz de pozitie dominanta de catre Dante International SA, compania din spatele eMAG, cel mai mare retailar online din Romania.

UPDATE: eMAG a emis un punct de vedere referitor la ancheta Consiliului Concurentei
„Colaboram cu autoritatea de concurenta si punem la dispozitie toate informatiile necesare pentru clarificarea specificului activitatii de comert online prin platforma marketplace. Platforma reprezinta o optiune suplimentara pentru comerciantii care vor sa acceseze un nou canal de vanzare. Acestia pot fi comercianti online sau magazine traditionale care vand deja prin canale proprii sau alte platforme de tip marketplace. Pe platforma, comerciantii isi stabilesc singuri politicile comerciale. Investim constant in tehnologia platformei marketplace in beneficiul clientilor, care astfel au acces la o diversitate mare de produse.”

Dante International este o companie specializata in comertul cu amanuntul de produse de larg consum. Pe de alta parte, societatea detine si administreaza o platforma de tip "marketplace", prin care se deruleaza intermedierea intre comerciantii cu amanuntul si clientii acestora, conform unui comunicat de presa emis de catre Consiliul Concurentei.

Investigatia vizeaza un posibil comportament discriminatoriu al Dante in raport cu comercianti cu amanuntul de produse de larg consum, care reprezinta concurenti directi ai companiei, in calitate de comerciant de produse de larg consum.

In cadrul investigatiei s-au efectuat inspectii inopinate la sediul companiei Dante International SA, iar documentele ridicate se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice.

Inspectiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilelor practice anticoncurentiale analizate.

Inspectiile inopinate reprezinta o etapa importanta in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential, efectuarea acestora nereprezentand o antepronuntare in ceea ce priveste vinovatia companiilor.



Citeste si