Exista multe variabile pe care ar trebui sa le iei in calcul atunci cand te gandesti sa iti protejezi numele de domeniu, insa impreuna cu avocatii de la Cosmovici Intellectual Property am sintetizat care sunt cei mai importanti pasi de urmat ca sa fii sigur ca numele de domeniu al companiei tale este protejat.

Alege-ti un nume de domeniu unic

De obicei, atunci cand iti alegi un nume de domeniu, esti atent ca intelesul cuvantului sa se potriveasca foarte bine cu obiectul de activitate al afacerii. O idee buna ar fi sa fii atent si cat de general sau particular este respectivul cuvant. Cu cat acesta are un grad mai ridicat de unicitate, cu atat il vei putea proteja mai bine.

Un nume care descrie foarte bine produsul sau serviciul oferit cum ar fi „generator de calitate” ar putea avea mari probleme in zona de protectie intrucat este foarte general si foarte multe business-uri ar putea face apel la el pentru a-si descrie produsele. Pe cand nume precum „Uber” sau „Google” nu te duc cu gandul nici la servicii de car sharing, nici la motoare de cautare, dar sunt nume atractive si usor de pronuntat, extrem de distinctive si care faciliteaza foarte mult procesul de protejare.