Amazon este un marketplace major care domina Europa, insa anumite tari, in mod poate surprinzator, prefera alte business-uri. Stiai, de exemplu, ca in Olanda lider de piata este eBay? Si ai auzit de Schibsted?

Website Builder Expert a realizat un studiu privind cele mai vizitate marketplace-uri din lume. A comparat date privind populatia si folosirea Internetului incercand astfel sa determine marketplace-urile cu cea mai mare audienta.

Amazon, numarul unu

Amazon este cea mai populara platforma eCommerce din lume, cu un reach global de peste 1,2 miliarde unici. Business-ul creat de Jeff Bezos are de infruntat o competitie din ce in ce mai mare dinspre multinationala “made in China” Alibaba, care atinge o populatie de 1,07 miliarde de oameni, pe 15 piete diferite.

Daca ne uitam pe harta de mai sus, este clar ca Amazon domina piata de eCommerce din Europa, insa nu totul este colorat in portocaliu. Nordicii, de exemplu, prefera platforma Schibsted si eBay.

Schibsted domina pietele din Europa de Nord

Schibsted Media Group este un grup media international, constand in mai multe marketplace-uri digitale. Desi Schibsted este prezent in 13 tari din Europa, focusul business-ului este in mod special in zona de nord, cu marketplace-uri precum Finn.no, Bytbil.com, Blocket si aplicatia mobila Shpock.

Marketplats.nl, detinuta de eBay, pe primul loc in Olanda

Una dintre surprizele din Uniunea Europeana vine din Olanda, unde cel mai popular marketplace este domeniul detinut de eBay, Marketplaats.nl (in traducere inseamna, simplu, “marketplace”). Website-ul a fost achizitionat de eBay in 2004.

Vezi mai jos rating-urile pe 28 de state ale Uniunii Europene. In Romania, conform studiului, cel mai popular marketplace este OLX, detinut de Naspers. Naspers mai detine in Romania si eMAG, care detine la randul sau unul dintre cele mai populare marketplace-uri.

Mai jos, pe coloane, vezi cele mai vizitate site-uri din anumite tari, dar si de ce companie sunt detinute respectivele platforme.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri