O parte dintre retaileri au inceput deja campaniile de reduceri cu ocazia evenimentului Black Friday 2018, in timp ce altii au ramas pe aceeasi strategie ca in anii trecuti, respectiv derularea campaniei pe perioada unei singure zi. Serviciul international de reduceri Picodi a realizat un sondaj cu privire la comportamentul romanilor cu ocazia Black Friday din care a aflat felul in care acestia vor actiona in cea mai importanta perioada de reduceri a anului.

Conform datelor interne culese de catre Picodi.com intre 25-31 octombrie, 71% dintre utilizatorii platformei vor lua parte la nebunia cumparaturilor de Black Friday 2018, iar 71% dintre cei care vor participa au economisit deja bani in acest scop. De asemenea, 30% dintre acestia au precizat ca vor cumpara in rate, in timp ce 18% considera ca au veniturile necesare pentru as cumpara tot ce isi doresc cu ocazia Black Friday 2018.

Black Friday 2018 eMAG Altex reduceri

Black Friday 2018: cum si cat cumpara romanii cu ocazia sarbatorii reducerilor

Din datele colectate de Picodi reiese ca 62% dintre consumatori cumpara intr-un mod impulsiv, lasandu-se ghidati de emotia de moment. In schimb, 38% dintre acestia stiu deja ce vor sa cumpere si au analizat bine inainte decizia pe care urmeaza sa o faca. In ceea ce priveste numarul articolelor adaugate in cosul de cumparaturi, majoritatea merg pe 2-3 articole (precizeaza 50% dintre consumatori), in timp ce doar 20% s-au pronuntat in ceea ce priveste cumparaturile mai mari.

De asemenea, 18% dintre cei anchetati sunt de parere ca reducerile sunt fictive si nu ar trebui sa trezeasca interestul. Pe de alta parte, Picadi precizeaza ca din datele statistice pe care le detin, reducerile din magazinele romanesti de Black Friday au fost, in medie, de 53% anul trecut.

Black Friday 2018: Cine cumpara mai mult si cati bani cheltuie

Black Friday 2018 eMAG reduceri Altex reduceri

Pentru a obtine aceste date, Picodi a verificat statisticile de anul trecut si numarul de vizite pe site intr-o vinere obisnuita in comparatie cu Black Friday. Conform precizarilor facute de acestia, cel mai mare interes pentru Black Friday a fost observat in randul persoanelor cu varste intre 25-44 de ani.

In ceea ce priveste sexul persoanelor respective, barbatii se pare ca vor cheltui mai mult decat femeile: 1.249 de lei fata de 924 de lei. In ceea ce priveste dispozitivele preferate de catre romani in perioada de Black Friday, acesta este smartphone-ul.

Sursa foto: By Giulio_Fornasar / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri