eMAG.ro, cel mai mare retailer online din Romania, a ajuns la o evaluare de 1 miliard de dolari, devenind astfel al doilea unicorn din Romania semnalat acest an, dupa UiPath.

Ziarul Financiar a confirmat ca, potrivit analistilor care urmaresc evolutia Naspers, fondul de investitii din spatele eMAG.ro, business-ul romanesc fondat la inceputul anilor 2000 a ajuns la 1 miliard de dolari.

Contactat de wall-street.ro, Iulian Stanciu, CEO si actionar minoritar la eMAG.ro, spune ca "valoarea companiei este influentata de mai multi factori: rata de crestere, cum imbunatatim profitabilitatea si cash-flow-ul, diversificarea (categorii, tari, servicii, etc) dar si riscul tarilor in care activam. Noi nu avem ca obiectiv direct cresterea valorii companiei, aceasta este mai degraba o consecinta, deci nu avem nici planuri in acest sens. Sper ca lucrurile sa mearga bine, sa putem oferi servicii clientilor din ce in ce mai bune astfel incat in curand sa discutam despre mai multe miliarde. Sigur mai repede de 17 ani!", incheie el, zambind.

Grupul Naspers se declara multumit de progresul inregistrat de Iulian Stanciu si de echipa companiei “in constructia unui grup de eCommerce de top in regiune”, au declarat, pentru Ziarul Financiar, reprezentantii grupului Naspers.

Grupul a devenit actionar la eMAG in 2011.

Compania romaneasca are operatiuni in Romania, Ungaria, Bulgaria si, cel mai recent, in Polonia.

In primavara acestui an, UiPath, o companie care face software de automatizare, a fost evaluata la 1 miliard de dolari devenind, astfel, primul unicorn romanesc. UiPath este o companie care a primit pana acum investitii in valoare de 265 de milioane de dolari si a ajuns sa fie evaluata la 3 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri