CEL.ro, amenda de 1,6 milioane de lei de la Consiliul Concurentei

Consiliul Concurentei a sanctionat compania Corsar Online SRL, proprietarul retailerului online Cel.ro, cu aproximativ 1.6 milioane de lei pentru punerea in practica a unei concentrari economice inainte de a fi autorizata de autoritatea de concurenta.

"In cadrul analizei modalitatii prin care Corsar a preluat controlul aaupra domeniilor de internet, respectiv www.marketonline.ro, www.mediadot.ro si www.azerty.ro, autoritatea de concurenta a constatat ca operatiunea a fost pusa in aplicare, inainte de a primi autorizarea din partea Consiliului Concurentei, prin listarea pe cele trei site-uri a ofertei de produse apartinand Corsar, precum si procesarea si livrarea produselor catre clienti", se arata intr-un comunicat al autoritatii.

Corsar este o companie activa pe piata comercializarii cu amanuntul in principal a produselor din categoria IT, comunicatii, electronice si electrocasnice, comercializare prin intermediul platformelor de comert electronic, cea mai cunoscuta fiind www.cel.ro.

Conform Consiliului, orice operatiune de concentrare economica (fuziuni, achizitii, preluarea de control), in cadrul careia cifra de afaceri cumulata a companiilor implicate depaseste echivalentul in lei a zece milioane de euro si cand cel putin doua dintre companii au realizat pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro, trebuie notificata Autoritatii de Concurenta inainte de a fi pusa in aplicare.

Citeste si:
CEL.ro a dat in judecata eMag
CEL.ro a dat in judecata eMag
Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea eCommerce »Setari Cookie-uri