eMag Marketplace, Cel.ro, Doraly.ro, Breslo.ro sau Credimag.ro sunt doar cateva dintre marketplace-urile din Romania. In functie de domeniul de activitate, vechimea business-ului, dar si a strategiei tale, acestea si altele pe care le vom enumera mai jos pot deveni adevarate mine de aur pentru business-ul tau.

In ultimii ani, numarul de marketplace-uri s-a inmultit exponential. De la doar doua-trei la inceputul anilor 2000, printre care Okazii.ro sau Breslo.ro, wall-street.ro a numarat nu mai putin de 15 marketplace-uri majore, lansate in ultimii ani. Listarea business-ului tau pe un marketplace poate duce la cresterea vanzarilor cu pana la 60%, conform unui studiu realizat de Teamshare.

eMag Marketplace

De departe cel mai mare marketplace este al eMag, renunind peste 3,1 milioane de produse de la peste 13.000 de selleri.

Cel.ro

Concurentul Cel.ro avea la finalul anului trecut circa 800 de parteneri in Marketplace, acestia oferind peste 100.000 de produse clientilor, din categorii precum bricolaj, decoratiuni interioare sau articole de sport si fashion.

Doraly.ro

Doraly a deschis marketplace-ul pentru toti wholesellerii la finalul anului 2018. Printre comerciantii externi care isi listasera produsele pe doraly.ro se numara producatorul de biciclete Pegas, Inter-Line Company, distribuitor de electronice si jucarii, Dante Cosmetics, Gimex Solutions cu produse IT&C si comerciantul de produse de curatenie si igiena Sanito.

Breslo.ro

Breslo.ro este primul si cel mai mare marketplace pentru produse hand made, de-a lungul anilor intrand in marketplace mii de mici antreprenori. In prezent, Breslo.ro implementeaza un instrument, Zoe, care faciliteaza interactiunea cu magazinul. Okazii.ro

Desi intrat intr-un con de umbra din cauza concurentei, in special din partea OLX.ro (si el un marketplace), Okazii.ro ramane una dintre destinatiile preferate de micile business-uri care prefera un mediu curat si un sistem de rating care este o carte de vizita pentru clienti. Business-ul Okazii.ro s-a restrans, insa, semnificativ in ultimii ani.

Credimag.ro

Credimag.ro este un marketplace exclusiv in rate, pentru persoane fizice si juridice, lansat recent.

Evomag.ro

Evomag.ro a lansat anul trecut propriul marketplace, concurand astfel, in special pe segmentul electroIT, cu jucatori precum eMAG sau Cel.ro.

Alte marketplace-uri din domenii diferite

Pe langa marketplace-urile de mai sus, pe piata din Romania mai sunt Allshops.ro, Esteto.ro, Bizoo, Shopmania, www.ariatrends.ro, Favi.ro, TeamDeals.ro.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri