Studiu Gemius pentru ecomTEAM: creștere importantă a celor care cumpără online în fiecare săptămână

Pandemia de COVID-19 a impulsionat comerțul online din România și a adus, totodată, o serie de schimbări la nivelul obiceiurilor de consum. Toată această evoluție poate fi observată în ultimul studiu realizat de către agenția internațională de research Gemius, cu suportul eMAG, Avon și Starcom pe care îl va prezenta în cadrul evenimentului ecomTEAM, organizat de wall-street.ro, pe 28 și 29 septembrie.

Dincolo de creșterea numărului de utilizatori de Internet care cumpără online, studiul arată și o evoluție semnificativă în ceea ce privește frecvența cu care consumatorii apelează la acest canal, respectiv o creștere, a celor care fac cumpărături săptămânal, cu 10 puncte procentuale față de perioada dinaintea pandemiei.

Înscrie-te gratuit la ecomTEAM 2020 AICI și obții acces la studiul integral realizat de Gemius și la workshop-uri care te vor ajuta să îți crești rata de conversie.

Un alt rezultat interesant al studiului arată o creștere a numărului de utilizatori care au făcut cumpărături online prin intermediul tabletelor, creșterea fiind de peste 6 puncte procentuale.

De asemenea, influencerii se bucură de mai multă atenție din partea consumatorilor, numărul celor care au cumpărat produse promovate de aceștia înregistrâand o creștere de aproape 4 puncte procentuale.

Citeste si:
Cristi Movilă, VTEX: Toate mall-urile vor să facă pasul în online
Cristi Movilă, VTEX: Toate...

Creșteri importante au fost observate și în ceea ce privește procentul consumatorilor care alocă un buget mai mare de 300 de lei lunar pentru cumpărături online, dar și în rândul celor care aleg să plătească online cu cardul. Fii alături de noi la ecomTEAM pe 28 și 29 septembrie și ai acces gratuit la intreg studiul realizat de către Gemius. Te poți înscrie gratuit AICI.

ecomTEAM este un eveniment organizat de wall-street.ro, powered by Fan Courier, și susținut de vTEX(Main Partner), eMAG Marketplace(Gold Partner), UniCredit Bank(Gold Partner), P3 Logistic Parks (Gold Partner), Gun Media(Silver Partner), Retargeting(Silver Partner), DWF(Silver Partner), CBRE(Silver Partner), MerchantPro(Silver Partner), Plăți Online(Sponsors), Veranda(Sponsors) și Canopy(Sponsors).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea eCommerce »Setari Cookie-uri