Afacere cu viermi de matase


Afacere cu viermi de matase


BUGET
AFACERE

6000 €


TIMP
NECESAR

6 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

24 luni

O afacere uitata, dar care poate aduce randamente foarte mari

Cultura viermilor de matase era o indeletnicire foarte populara inainte de 1990, dar si-a pierdut treptat din atractivitate, cu toate ca o afacere cu viermi de matase este cat se poate de profitabila. Singurul impediment ar fi furajele necesare pentru a hrani viermii de matase, adica frunzele de dud. De aceea, veti avea nevoie fie sa investiti si intr-o plantatie de duzi, fie sa cumparati de la altcineva tone intregi de frunze de dud.

Fara sa investiti intr-o livada cu duzi, ati putea incepe aceasta afacere cu buget foarte redus, de pana la 1.000 de euro. Altfel, investitia poate depasi 5.000 de euro.

Dintr-un singur gram de oua de viermi de matase, puteti obtine circa 2 kilograme de gogosi de matase, dar veti avea nevoie de pana la 40 de kilograme de frunze de dud pentru a hrani viermii.  Conform antreprenorilor care au incercat deja aceasta afacere, pentru zece grame de larve de viermi de matase veti avea nevoie de un spatiu de 30 mp, iar pentru a hrani 100 de grame de larve ar trebui sa colectati frunzele de pe o plantatie de duzi pe un hectar. Vedeti aici care sunt costurile unei livezi de duzi pe un hectar.

Pe parcursul unui an, puteti obtine doua cicluri de productie, ceea ce inseamna ca trebuie sa asteptati doar 6 luni pana veti incasa primii bani. Piata de desfacere pentru gogosile de matase este limitata in Romania, pentru ca au ramas foarte putini producatori care mai prelucreaza gogosile de matase.

Totusi, un mare avantaj al unei afaceri cu viermi de matase este faptul ca Uniunea Europeana sustine aceasta activitate prin acordarea unei subventii, prin intermediul APIA. Pentru subventia de la APIA, un crescator de viermi de matase trebuie sa faca dovada ca a cumparat minim 10 cutii de oua de viermi de matase si ca va obtine cel putin 15 kg de gogosi de matase (crude) pentru fiecare cutie de oua. Deci, un antreprenor va trebui sa dovedeasca eficienta afacerii, nu doar sa simuleze productia pentru a primi subventia.

De asemenea, pentru a primi subventia de 134 de euro pentru fiecare cutie de oua de viermi utilizata, un antreprenor trebuie sa arate si un contract de livrare cu o unitate de procesare a gogosilor de matase. 
De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • O cladire/hala in care sa cresteti viermii
  • Mesele si paturile in care larvele de viermi de matase sa doarma si sa manance
  • O plantatie de duzi (optional), altfel cumparati frunzele
  • Larvele de viermi de matase

Vor sa incerce aceasta idee:  70 din 82

Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri