2 / 6

Ford F-150 'Hoonitruck'

O camionetă folosită pentru drifting în stil Gymkhana? Cam acesta a fost brief-ul din spatele lui 'Hoonitruck', o mașină ce evocă styling-ul unui Ford F-150 vechi de 45 de ani, în timp ce culege câteva elemente de design de la Mustang-ul emblematic al lui Block, cunoscut drept 'Hoonicorn'. Despre el vom vorbi ceva mai încolo în top, deci să vorbim despre această camionetă cu tracțiune integrală și un motor de peste 900 de cai putere derivat din agregatul Ford-ului GT de la Le Mans.


Pentru Gymkhana 10, film ce a apărut în 2018, Ken și-a dorit un vehicul diferit de cele din trecut și, amintindu-și că tatăl său conducea un pick-up F-150 pe când el era copil, s-a decis asupra unui exemplar din 1977. Acesta a fost modificat, widebody-ul fiind desenat de același Andy Blackmore care contribuise și la crearea lui Hoonicorn. Detroit Speed a construit Hoonitruck-ul care găzduiește, undeva sub caroseria sa lățită, un motor Ford Racing V6 Ecoboost de 914 cai putere și 951 Nm. Toată acea putere ajunge la cele patru roți printr-o transmisie secvențială Sadev în șase trepte. Jantele sunt de 20 de inch și, în lipsa caroseriei din spate, puntea și rezervorul de benzină sunt vizibile.



„Acesta a fost un proiect care a fost în lucru aproximativ doi ani,” spunea Block, care adăuga că „este o adevărată provocare să pilotezi o camionetă mare în stilul caracteristic cu care fanii s-au obișnuit din anterioarele filme din seria Gymkhana”. Mașina a fost și vedeta unei serii pe Amazon Prime, iar Gymkhana 10 a strâns 41 de milioane de vizualizări pe YouTube, contabilizând doar cele de pe contul oficial Hoonigan.


Sursă foto: Hoonigan

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri