4 / 5

Europenii prefera masini second hand fabricate in tara lor

Romanii, cehii, maghiarii, polonezii si slovacii prefera masinile second hand fabricate in tara lor, arata un studiu realizat de grupul AAA Auto.

Automobilistii romani prefera ca masina second hand marca locala Dacia, iar vanzarile de masini Dacia Logan, Dacia Solenza si Dacia Supernova totalizeaza 14% din piata.

"Se pare ca, in ciuda efectului de globalizare a pietei de automobile asupra preferintelor consumatorilor, ei inca apreciaza marcile locale traditionale. Popularitatea lor este determinata de vanzarile mari, extinderea retelelor de service si adesea si de preferintele asiguratorilor", a declarat vicepresedintele AAA Auto, Matyas Korinek.

In Cehia compania Skoda ocupa 37% din piata de masini second hand, iar modelele Skoda Fabia, Skoda Felicia si Skoda Octavia sunt cele mai vandute masini.

O situatie similara se intalneste si in Slovacia, unde Skoda Auto este considerata a fi o firma locala. Skoda Fabia, Skoda Felicia si Skoda Octavia ocupa de asemenea primele trei locuri si au aproape 36% din piata de masini second hand locala.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri