6 / 7

Universitatea Spiru Haret

Universitatea Spiru Haret, cea mai importanta institutie privata de invatamant superior de pe piata locala, este implicata in zece proiecte finantate din bani europeni, in valoare de 101,5 milioane de lei (24,5 mil. euro).

Universitatea, care detine 25 de facultati cu 50 de specializari si 76 de programe de masterat si care a produs pana acum 236.076 de absolventi de facultate, 203.095 de licentiati si 22.596 de absolventi de masterat, este una dintre cele mai controverstate institutii de invatamant superior de pe piata locala.

Pe parcusul anilor a fost acuzata, mai mult sau mai putin direct, ca scoate absolventi pe banda rulanta si ca este o adevarata fabrica de facut bani. Institutia educationala a inregistrat in 2009 venituri de 90 de milioane de euro si cheltuieli de 50 de milioane de euro, raportand un excedent (profit) de 40 de milioane de euro.

Cu exceptia unui singur proiect, celelalte incurajeaza dezvoltarea antreprenoriala, integrarea absolventilor pe piata fortei de munca sau egalitatea de sanse intre femei si barbati, in vederea obtinerii unui loc de munca.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri