5 / 6

Sprijin in dezvoltarea personala si profesionala

Pentru multi angajati dezvoltarea profesionala reprezinta un factor de motivare principal. Astfel, pe lista motivelor pentru care candidatii cu care stau de vorba ar fi dispusi sa isi schimbe jobul se afla plafonarea.

Este important ca un plan de retentie al talentelor sa contina programe de dezvoltare personala si profesionala daca acest lucru este posibil. Datorita contextului economic bugetele alocate pentru astfel de programe au fost semnificativ reduse, insa, in lipsa unor astfel de bugete angajatii pot fi inclusi in programe de dezvoltare cu managerul direct sau superior.

Indiferent de numele, valoarea pe piata sau marimea companiei, adaptat la noua perspectiva asupra locului de munca, vom vedea tot mai des angajati care respecta si raman alaturi de companii in care sunt promovate principii de business sanatoase, principii care reflecta valori precum: etica, corectitudinea si respectul.

Floriana Enescu este psiholog si are o experienta de 12 ani in recrutare si executive search. Este membru fondator si managing director al companiei de executive search Qualia, companie infiintata in luna ianuarie 2005.


Sursa foto: freedigitalphotos.net


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri