4 / 11

Calificarea profesionala, obligatorie pentru agentii de asigurari

Forta de vanzari din domeniul asigurarilor se afla intr-o continua schimbare si pregatire profesionala. Astfel, persoanele care doresc sa lucreze in distributia produselor de asigurare au obligatia sa prezinte, incepand cu 1 septembrie 2011, un certificat de calificare profesionala in domeniul asigurarilor.

Atat noii veniti in domeniul distributiei produselor de asigurare dupa data mentionata, cat si cei care desfasoara deja asemenea activitate au obligatia ca, la perioade sucesive de maxim 3 ani (respectiv de 2 ani in cazul conducatorilor intermediarilor), sa faca dovada ca au urmat un program de pregatire profesionala continua, care se poate obtine in urma sustinerii unui examen organizat de catre Institutul de Management in Asigurari (IMA).

„Licentierea agentilor de asigurari reprezinta un pas necesar pentru maturizarea acestei piete, in conditiile in care ofera clientilor un plus de incredere. De altfel, toti consultantii existenti in acest moment in fortele de vanzari trebuie sa treaca prin acest proces de calificare profesionala continua, pentru a putea vinde in continuare asigurari”, a declarat pentru Wall-Street.ro, Alexandru Leondari (foto), director comercial in cadrul Eureko Asigurari.

El a adaugat ca agentii cu initiala numelui de la A la G trebuie sa termine pana la 31 decembrie 2012, apoi de la H la M pana la sfarsitul lui martie s.a.m.d., incat pana la octombrie 2013 toti cei care sunt deja in sistem sa se licentieze.

Conform datelor de la IMA sunt peste 260.000 de agenti cu cod RAF, codul oferit de CSA-ul in momentul autorizarii. „Probabil ca nu vor mai ramane la fel de multi si ma refer inclusiv la cei care vand, de exemplu, RCA-uri, la colt de strada. Acesti oameni nu se vor duce sa se licentieze”, mai spune Alexandru Leondari.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri