3 / 6

Cei mai cautati specialisti in 2013

Urmare a numarului mare de locuri de munca disponibile in domeniul IT, cei mai cautati specialisti sunt acestia, alaturi de cei din domeniul telecomunicatiilor.


"S-au cautat specialistii, adica acele persoane cu experinta semnificativa in domeniul lor de activitate, dar mai ales cu viziune de ansamblu asupra unui business si cu gandire strategica. Acestia raman unii dintre cei mai cautati si «vanati» candidati. Cei mai multi specialisti s-au recrutat in IT, vanzari, dar si in marketing, analiza financiara si productie", potrivit datelor Professional.


"La mare cautare au fost programatorii. In functie de nivelul de experienta si tehnologiile cunoscute, salariile acestora au fost pana la 4.000 de euro", conform Lugera.


Imediat dupa IT se afla externalizarea serviciilor/BPO, vorbitorii de daneza, ceha, germana, turca, franceza, italiana fiind la mare cautare de angajatori precum Genpact, Webhelp, Computer Generated Solutions.


De asemenea, in vizorul angajatorilor s-au aflat si inginerii si tehnicienii de productie, specialistii in asigurarea si controlul calitatii precum si profesionistii in SSM (sanatate si securitate in munca).


Mai mult, potrivit ManpowerGroup, in domeniul financiar, s-a inregistrat o cerere crescuta pentru profesionistii in controlling, consecinta a atentiei sporite la managementul financiar si la eficientizarea costurilor in companii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri