4 / 6

Cristi Naftanila, Bookster: 40-50% dintre angajatii unei companii sunt cititori activi ai Bookster

"Daca oamenii au carti la birou sunt sanse mai mari sa isi doreasca sa citeasca. Datele noastre ne arata ca in jur de 40-50% dintre angajatii unei companii sunt cititori activi ai Bookster. Media de materiale imprumutate de cititori este de zece carti pe an, ceea ce este o cifra destul de buna. Unii dintre cititori isi iau o carte o data la trei-patru luni, dar altii citesc foarte mult. Pe masura ce tot mai multi oameni vad cititul ca pe ceva cool, pe masura ce vedem mai multe persoane citind in metrou fie o carte, fie pe smartphone, va creste interesul fata de carti", a declarat Cristi Naftanila, Co-CEO si head of account management in cadrul Bookster.


Bookster este un serviciu care livreaza saptamanal carti (de business, dar si fictiune) pentru angajatii companiilor in baza unui abonament platit de angajator. Serviciul a fost lansat in 2012 de catre Bogdan Georgescu, fost managing partner al companiei de consultanta imobiliara Colliers International.


"Incercam sa redesenam conceptul de biblioteca. Acum avem in jur de 150-160 de companii inscrise si 24.000 de abonati. Vrem ca in aproximativ doi ani sa ajungem sa avem 50.000 de abonati", a explicat Naftanila.


El a adaugat ca in general majoritatea cititorilor isi comanda carti mai usoare la inceput, iar ulterior aleg domenii mai diverse sau titluri mai grele.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri