3 / 8

3. Refuzarea ajutorului

Nu refuzați ocazia de a fi ajutat, chiar dacă înseamnă să vă stăpâniți mândria, să ridicați steagul alb al predării și să-i lăsați pe alții să vă vină în ajutor. Aflați de la alții cum au trecut prin situații similare. Situația trecută a altcuiva poate să nu fie identică cu a ta, dar probabil procesul emoțional și decizional prin care au trecut sunt similare.


Majoritatea oamenilor după o situație specială îți pot spune lucruri pe care și le doresc să le fi făcut altfel. Și, cei mai mulți lideri care au condus pentru o perioadă semnificativă de timp au învățat lecții valoroase pe care le-ar face într-o altă situație conflictuală.


De cele mai multe ori, într-o situație specială, leaderii aleg să meargă în izolare și cred că pot rezolva ei înșiși problema. În realitate, liderii trebuie să aibă ajutorul tuturor oamenilor lor pentru a crea soluții și a le pune în aplicare. Această înseamnă a aduce oamenii de încredere în jurul lor, a le cere ajutor și idei și a câștiga angajamentul lor pentru acțiuni corective dureroase.


Foto: Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri