2 / 7

O selectie exigenta (I)

„Lumea se schimba, insa noi reusim, ramand mereu noi insine”, sustine Jay Light, decanul Scolii de Afaceri, una din cele zece „facultati” ales universitatii Harvard. Jay Light a reusit de-a lungul timpului sa formeze nu numai „oameni de afaceri”, ci si medici, functionari, ingineri sau arhitecti prin intermediul celorlalte scoli existente in cadrul universitatii.

Pioniera in randul „scolilor de afaceri”, HBS priveste cu incredere spre viitor, tinand cont de o experienta acumulata de-a lungul a o suta de ani si a utilizarii unei retete care inca functioneaza cu succes. O mare parte dintre oamenii de afaceri renumiti cat si dintre cei politici care conteaza in prezent in America si-au petrecut doi ani in campusul de HBS, de-a lungul fluviului Charles, ce aminteste de sarmul caracteristic stilului britanic.

Heff Immelt, patronul General Electric, Michael Bloomberg, primarul New York-ului si fondatorul agentiei Bloomberg, Jamie Dimon (JP Morgan), Rick Wagoner (General Motors), Meg Whitman (fostul CEO eBay, in prezent consilier al candidatului la presedentie John McCain), Henry Paulson (fostul CEO al Goldman Sachs, in prezent secretar al Trezoreriei Statelor Unite), George W. Bush (primul presedinte al Statelor Unite care este titular al unui MBA) sunt doar cateva nume cu greutate care au fost formati la HBS.

Cu exceptia lui Bill Gates (Microsoft), care nu si-a definitivat studiile la Harvard si a legendarului investitor Warren Buffet, care nu a trecut de examenul de admitere la HBS, ceilalti „business men” care conteaza in lumea economica poarta de cele mai multe ori stampila „HBS”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri