3 / 7

O selectie exigenta (II)

Inca de la admiterea lor, 27 de ani in medie, acesti viitori „sefi” nu sunt simpli studenti. In timp ce marile scoli franceze admit deseori si tineri fara experienta profesionala, HBS nu face asemenea exceptii. Studentul care are intentia sa candideze pentru admiterea la Harvard Business School este in primul rand licentiat si in al doilea rand dispune de o experienta profesionala de trei sau patru ani.

Succesul HBS rezida practic in aceasta selectie. Cei 900 de tineri admisi in fiecare an, au demonstrat deja ca pot fi lideri atat pe bancile facultatilor cat si in cadrul unei companii unde au lucrat.

„In fiecare an fac mai multi candidati nefericiti decat fericiti, insa fericirea celor care ajung sa fie studenti la noi compenseaza deceptia celor care au fost respinsi”, sustine Deirdre Leopold, responsabil cu admiterea pentru MBA-ul oferit de HBS. In 2008 peste 9.600 de dosare au fost depuse. Peste 90% dintre cei selectionati aleg sa vina efectiv la Harvard, in timp ce doar 60% aleg alte scoli de comert.

Desi costurile pentru un an ajung la 45.000 de dolari si uneori chiar si 70.000 de dolari incluzand internatul, HBS ramane mereu in primele optiuni ale celor care candideaza si isi doresc cu adevarat sa investeasca in viitorul lor.

Potrivit lui Deirdre Leopold, criteriile financiare nu conteaza atat de mult in momentul in care sunt depuse candidaturile, intrucat dupa admitere 40% dintre cei inscrisi reusesc sa obtina o bursa.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri