2 / 5

Lipsa de pesonal calificat, angajarea si retentia angajatilor – principalele probleme ale companiilor

Lipsa de personal calificat reprezinta in continuare una dintre principalele probleme ale companiilor de pe piata, romanii preferand sa plece la munca in strainatate”, explica Cristina Savuica, country manager Lugera&Makler.

De asemenea, angajarea si retentia angajatilor sunt inca doua probleme importante cu care angajatorii se confrunta, indiferent de industria in care activeaza.

Pe langa aceste dificultati majore, companiile se confrunta de asemenea si cu lipsa de seriozitate a candidatilor prin neprezentarea la intreviuri, expectante financiare nerealiste, acceptarea unui post si neprezentarea la angajare fara a anunta in prealabil potentialul angajator privind schimbarea optiunilor sau renuntarea cu usurinta la un loc de munca dupa o scurta perioada de timp.

Compania de recrutare Lugera&Makler a reusit recruteze pana in prezent aproximativ 2000 de persoane (incluzand mass recruitment pentru pozitii blue collars si entry level), inregistrand o crestere de 60% fata de acelasi interval in 2007, in timp ce Professional a reusit sa plaseze cu aproximativ 40% mai multe fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In primele 5 luni ale anului, grupul Aims Romania a recrutat aproape 50 de candidati in toata tara, prin birourile din Bucuresti si Timisoara, cu 10% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri