4 / 5

Ce aduce nou a doua jumatate a anului

Pentru a doua jumatate a anului 2008, se mentin ca domenii de „maxim interes” retail-ul, real estate-ul, domeniul bancar. Exista insa solicitari tot mai multe si de la furnizorii de servicii logistice, a sectorului de manufacturing si de asigurari.

La nivel de salarii constructiile si domeniul financiar bancar isi vor mentine ritmul de crestere, este de parere Cristina Savuica. De asemenea, vor exista cresteri semnificative si pentru pozitiile de muncitor calificat si necalificat, a adaugat Country Managerul Lugera &Makler.

Insa, in opinia reprezentantei Professional, salariile nu vor mai avea cresteri spectaculoase pana la finalul anului. Exista posibilitatea ca in segmentele unde numarul specialistilor este foarte redus sa mai existe mici cresteri insa nu consideram ca nivelul salariilor va inregistra cresteri spectaculoase, sustine Demeter.

Ca si in prima jumatate a anului piata de recrutare va creste in ritm sustinut odata cu cresterea nevoilor de personal si mai ales cu dorinta angajatorilor pentru servicii profesioniste si de calitate. De asemenea, recruiterii sustin ca aceasta crestere va fi sustinuta si datorita faptului ca noi investitori sunt asteptati sa patrunda pe piata.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri