2 / 5

HVI: Criza va restabili raportul pe piata de HR

In acest moment nu exista studii concludente cu privire la un numar aproximativ al angajatilor care detin functii manageriale in Romania, deci nu se poate stabili cu certitudine cu ce procent au scazut numarul acestor tipuri de job-uri.

Cu toate acestea, potrivit estimarilor transmise de Branch Manager -Manpower Professional Larisa Condriuc, numarul celor care au responsabilitati de conducere este de ordinul sutelor de mii. Larisa Codriuc a explicat insa ca numarul disponibilizarilor in aceste cazuri in 2009 va fi mult mai redus raportat la numarul disponibilizarilor operationale. Potrivit acesteia, riscurile cele mai accentuate le au managerii de companii mici sau managerii din cadrul companiilor mari care decid sa isi inchida anumite linii de activitate sau divizii neprofitabile.

In ceea ce priveste top managerii, Human Value International isi bazeaza estimarile pe numarul companiilor inregistrate pana in acest moment. “Conform statisticilor oficiale, in Romania sunt inregistrate in jur de 600.000-700.000 de companii, toate conduse de un Director General, CEO sau Director Executiv. Multe dintre acestea sunt companii foarte mici, cu 2-3 angajati si cred ca nu ar trebui incluse in aceeasi categorie cu acele companii cu mai mult de 500 de angajati. Aceleasi statistici indica un numar de 853 de societati care numara mai mult de 500 de angajati“, a mentionat Petra Votisky.

In anul 2009, piata recrutarii pentru pozitii de top, direct influentata de celelalte domenii de acivitate, va continua sa fie caracterizata de fragilitate si fluctuatii semnificative ale cererii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri