6 / 7

'Persoanele eficiente sunt cautate inca'

Un alt factor care conduce la scaderea cererilor de recrutare pentru companiile de HR este gaselnita companiilor de a economisi facand recrutare proprie. Cu alte cuvinte, companiile prefera sa isi taie bugetele pentru recrutare si daca au nevoie de un om pe un anumit port, prefera sa plateasca un anunt pe site-urile de recrutare si sa isi selecteze singuri candidatii. “Acum din zece companii, opt cauta oameni pe cont propriu. Inainte, din zece firme obisnuite sa apeleze la recruteri, noua dadeau contracte pentru pozitii de incheiat”, a sustinut Ladunca.

Aceeasi tendinta, insa mult mai atenuata, a observat-o si Corina Diaconu. “Am inregistrat si cazuri in care angajatorii apleaza la selectarea angajatilor prin forte proprii, ca si masura de reducere a costurilor. Cele mai multe companii au inteles insa ca inregistreaza costuri mult mai mari deruland aceasta activitate intern, decat daca ar apela la firme specializate. Acestea dispun de skills-urile necesare si au un background menit sa asigure reusita proiectelor de resurse umane pe care si le asuma”, a afirmat ea.

La toate acestea se adauga si cerintele in special ale antreprenorilor care nu semneaza un contract cu o companie de recrutare decat daca aceasta din urma accepta sa lucreze la success fee – adica sa incaseze onorariul numai dupa ce au plasat omul potrivit pe pozitie.

Conform Loredanei Ladunca, nici firmele importante de resurse umane nu lucreaza la success fee, ci mai degraba pe avans si lichidare.

Marian Manolache, managerul Skill Team HR, apreciaza ca cererea de personal specializat in domeniul financiar este redusa fata de septembrie 2008.” Dar persoanele eficiente sunt cautate inca“, conchide Manolache.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri