3 / 5

Acces la know-how pentru un trainer extern

Chiar daca un trainer intern reprezinta un balon de oxigen din punct de vedere al costurilor pentru orice departament de resurse umane care trebuie sa se foloseasca de mai putini bani, alegerea unui formator intern nu reprezinta intotdeauna o solutie potrivita.

De multe ori, trainerii interni sunt limitati ca experienta de organizatia in care lucreaza, neavand acelasi acces la know-how precum un consultant al unui furnizor extern. “Ma gandesc ca unul dintre dezavantajele unui trainer intern ar fi lipsa de autoritate. Se spune ca nimeni nu este profet in tara lui si asta e valabil mai ales pentru participantii care sunt angajati cu experienta sau vechime in firma, care accepta cu greu perspectiva unui trainer intern”, spune Anca Florea.

De asemenea, chiar daca internul cunoaste mai bine compania, acest lucru ii limiteaza de multe ori capacitatea de a ghida participantii la curs, mai ales in context de shimbare sau criza. “Trainerul extern are avantajul ca vede multe organizatii, echipe si contexte”, apreciaza Marius Opris, partener Ascendis, una dintre cele mai importante firme de training de pe piata locala, cu afaceri de 4,3 milioane de euro in 2008.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri