4 / 5

Mirajul ofertelor pentru trainerii interni

O alta bila neagra in dreptul trainingului intern este data de faptul ca multi dintre directorii de resurse umane din Romania se lasa furati de mirajul ofertelor furnizorilor externi. “Intre departamentele de resurse umane si trainerii interni ar trebui sa existe o relatie de genul celei dintre un arhitect si un inginer de structura. Din pacate, in multe din companiile locale nu se intampla asa ceva. Decat sa acorde o atentie mai mare trainerilor din interior, departamentele de resurse umane prefera sa plateasca pentru niste programe licentiate din strainate, fara aplicabilitate pe piata locala”, subliniaza fostul trainer intern al BCR.

Totodata, un alt minus in dreptul trainerului intern ar putea fi scaderea curiozitatii si a interactivitatii participantilor la curs, formatorul intern putand fi vazut ca “unul de-ai nostri” de catre ceilalti angajati. Prin urmare, participantii nu se mai asteapta la lucruri noi, comparativ cu gradul de curiozitate pe care il au atunci cand stiu ca se vor intalni cu o persoana noua cu care nu au mai lucrat, considera Luminita Talnaru.

Specialistii in training sunt de parere ca numarul companiilor care vor oferi programe interne de formare profesionala angajatilor va creste in perioada urmatoare din cauza contractarii bugetelor de training ale angajatorilor. “In ceea ce priveste trainingurile pentru middle si top management, acestea se fac aproape exclusiv cu traineri externi”, mai spune Opris, de la Ascendis.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri