4 / 5

Intre 30% si 50 % mai putine job-uri in financiar-bancar

Tendintele manifestate de companii si de angajatori au o imagine fidela in cifrele calculate de site-urile de recrutare in ceea ce priveste rata angajarilor in domeniul financiar-bancar.

Astfel, eJobs, lider-ul site-urilor de recrutare, anunta ca numarul job-urilor din sectorul financiar-bancar a inregistrat o scadere de 50% fata de aceeasi perioada a anului 2008.

Pe MyJob.ro, al treilea competitor de pe piata, detinut de compania NetBridge, au fost postate peste 950 de anunturi de joburi la domeniul Banci/Finante, fata de aproximativ 1.400 in aceeasi perioada din 2008, remarcandu-se o scadere de aproape 30% in oferta companiilor din domeniu. Si pe site-ul BestJobs, parte a Neogen, domeniul financiar-bancar a inregistrat o usoara scadere a numarului de joburi, conform Carmen Hadarau, specialist marketing al BestJobs.ro.

“In ceea ce priveste interesul manifestat de candidati pentru job-urile din aceste departamente, numarul aplicatiilor primite de o companie din aceste domenii se incadreaza intre 100 si 300 de CV-uri depuse pentru o singura pozitie, in functie de importanta companiei, dar si de responsabilitatile si beneficiile job-ului respectiv”, sustine Laura Chilom, consultant HR in cadrul eJobs. In acelasi timp, BestJobs anunta o crestere de 150% a numarului de CV-uri postate in primele trei luni ale anului 2009, fata de trimestrul patru al anului anterior, iar MyJob - o dublare a CV-urilor fata de sfarsitul lui 2008.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri