3 / 5

Promovari fara cresteri salariale

O alta modalitate de promovare, folosita in tandem cu nivelul performantei individuale, este reprezentata de redistribuirea functiilor si a sarcinilor de serviciu posterioare unei reorganizari structurale in cadrul companiei.

“Companiile care au recurs la restrangerea activitatii si disponibilizari au facut-o renuntand desigur la cei mai putin performanti angajati, marind insa atributiile si responsabilitatile celor ramasi. Astfel, angajatii ramasi primesc atributii extinse, chiar echivalente unui post mai complex, au responsabilitati mai mari si trebuie sa gestioneze business-ul intr-un context defavorabil”, detaliza Faur.

Desi ascensiunea in functie vine la pachet cu noi target-uri, responsabilitati si sarcini suplimentare, recalcularea salariala - proportionala cu dimensiunile functionale ale noului post – se lasa asteptata.

“Am intalnit cazuri in care, dupa plecarea unui angajat, intregul departament s-a reorganizat logistic, iar functia detinuta anterior a disparut, in timp ce atributiile postului s-au repartizat celorlalti angajati. Concret, un post de marketing manager a fost transformat sub titulatura de coordonator marketing, iar atributiile din fisa postului au revenit unor alti angajati. In acest context, pentru ca functiile celor ramasi sunt neschimbate, nu s-a operat nici o marire salariala", subliniaza Toth.

O alta metoda de reducere a costurilor cu personalul si de avansare in functie este reprezentata de transferarea atributiilor pe persoana fizica autorizata (PFA), practica intalnita in peste 60 -70% dintre companii, afirma Toth.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri