3 / 4

Managerii isi platesc singuri cursurile

Potrivit reprezentantilor EXEC-EDU, in anul de studii 2009-2010, in topul solicitarilor s-au aflat cursurile de managementul proiectelor, unde cererea s-a triplat fata de anul anterior.

„Cererea se explica prin faptul ca tot mai multe companii incep sa opereze pe baza de proiecte - sistem mult mai eficient decat cel traditional, cu un control mai bun al resurselor si cu erori minime in executie. O particularitate in acest an este si diversitatea industriilor din care provin participantii: IT & C, constructii, farma, food, retail, banking, marketing, cultura, sectorul public”, afirma Scarlat.

Cu toate ca cererea pentru cursuri de specializare si pentru programe de MBA si Executive MBA pentru top manageri a crescut in 2010 in raport cu primele doua luni ale anului trecut, companiile nu sunt dispuse sa suporte cheltuielile de instruire, un fapt obisnuit inainte de instalarea crizei. “Aproximativ 40% dintre managerii inscrisi la cursurile EXEC-EDU isi finanteaza cursurile din fonduri proprii in anul de studii 2009-2010, fata de 10-15% in anul anterior”, noteaza Scarlat.

In plus, scolile de business au decis sa acorde in 2009 discounturi
de pana la 50% pentru cursurile de MBA si EMBA. Potrivit specialistilor in resurse umane, discounturi similare vor fi aplicate si in acest an, pentru acest tip de instruire.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri