3 / 6

Institutiile financiare au schimbat 13 sefi

Domeniul financiar-bancar a provocat cele mai numeroase mutari la nivel de director general/CEO/presedinte in primele trei luni ale anului. Astfel, 13 institutii financiare au ales sa se desparta de conducerile lor.

In total, companiile au schimbat aproape 90 de manageri in primul trimestru.

Cea mai importanta mutare din domeniul financiar-bancar in primele trei luni ale lui 2010 a fost inlocuirea conducerii Volksbank Romania, una din cele mai importate banci de pe piata locala.

Cei schimbati au fost Gerald Schreiner (foto), ce detinea functia de presedinte de aproape cinci ani, precum si Herwig Burgstaller, vicepresedintele bancii.

Noii bancheri care vor conduce Volksbank Romania urmeaza sa primeasca aprobarea BNR, dar numele lor nu a fost precizat.

La conducerea Volksbank Romania se mai afla doi vicepresedinti, Simona Fatu si Valentin Vancea, ce nu vor fi schimbati.

De asemenea, Gilles Zeitoun a fost numit in functia de director general al Cetelem Romania, filiala locala a diviziei de consum a grupului francez BNP Paribas. El l-a inlocuit pe Daniel Boaje, al carui mandat s-a incheiat.

Gilles Zeitoun a absolvit Ecole Polytechnique din Paris, iar din 1994 este angajat al Cetelem Franta.

In perioada 1994 - septembrie 2008 a ocupat mai multe functii de conducere in cadrul grupului Cetelem, respectiv: director al departamentului Scoring si Expert System Cetelem Franta, director de risc, director Fuziuni si Achizitii, membru in Comitetul Director al Cetelem Franta.

In toamna anului 2008, Gilles Zeitoun a fost numit director general adjunct al Cetelem Romania.

O alta schimbare importanta s-a produs in randul asiguratorilor, la inceputul lunii februarie. Directorul general al Signal Iduna, Sanziana Maioreanu, a demisionat de la conducerea companiei, dupa ce s-a decis limitarea "efortului financiar din partea companiei si asteptarea unui moment favorabil pentru relansare".

Celelalte institutii financiare care si-au schimbat sefii in perioada ianuarie-martie sunt Medicredit Leasing, Aviva Pensii, Certasig, Aviva Romania, GE Money Romania, Raiffeisen Leasing, ING Fond de Pensii, Cig Asigurari si ATEbank.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri